Μυστήριο με θαλάσσιο πλάσμα που ξεβράστηκε στην Βρετανία – «Μοιάζει με μικρό τέρας του Λοχ Νες»

μυστήριο-με-θαλάσσιο-πλάσμα-που-ξεβρά-1587351

Ένα μυστηριώδες πλάσμα, που ξεβράστηκε σε παραλία της Βρετανίας, έχει ονομαστεί «μίνι τέρας του Λοχ Νες», με τις φωτογραφίες των λειψάνων του να έχουν μπερδέψει πολλούς ανθρώπους.

Η Lindsay Freeman, που εντόπισε το πλάσμα που «μοιάζει με θαλάσσιο τέρας» ενώ βρισκόταν στην παραλία στο Πουλ του Dorset, ανέφερε πως δεν μπορούσε να καταλάβει τι ήταν. «Περπατούσα στην παραλία ε και μου τράβηξε την προσοχή γιατί ήταν τόσο ασυνήθιστο και μεγάλο» δήλωσε.

«Δεν μπορούσα να σκεφτώ ένα ζώο που είχε ουρά σαν καρχαρία, αλλά και πόδια σαν χελώνα. Έμοιαζε επίσης σαν να είχε μικρά μπράτσα και ένα πολύ περίεργο κεφάλι. Έμοιαζε με θαλάσσιο τέρας» τόνισε. «Νόμιζα ότι ήταν πολύ ωραίο και ήθελα να μάθω περισσότερα. Αρχικά έστειλα ένα email στην οικογένειά μου, αλλά δεν μπορούσαμε να το καταλάβουμε. Με “έτρωγε”. Ήθελα να μάθω τι ήταν. Έπρεπε να υπάρχει μια εξήγηση. Δεν έχω συναντήσει ποτέ κάτι τέτοιο» συνέχισε.

Η Lindsay Freeman εντόπισε τα λείψανα του περίεργου αυτού πλάσματος τον περασμένο Νοέμβριο, όμως μοιράστηκε τις φωτογραφίες στο Διαδίκτυο την περασμένη εβδομάδα, με τις ερωτήσεις των χρηστών των social media να είναι χιλιάδες.

«Νόμιζα ότι ήταν ένας παράξενος καρχαρίας με πόδια. Ήταν λείο σαν ψάρι ή ζώο του νερού. Οι φίλοι και η οικογένεια μάντευαν ότι ήταν σκυλόψαρο, χελώνα χωρίς κέλυφος ή το τέρας του Λοχ Νες. Καμία από αυτές τις απαντήσεις δεν φαινόταν ικανοποιητική» τόνισε η Freeman. «Διαδικτυακά, υπήρχαν πολλές προτάσεις όπως σκυλόψαρο, χελώνα, σαλαμάνδρα, σαύρα, θαλάσσιο τέρας, τέρας του Λοχ Νες. Μόλις το δημοσιεύσαμε, υπήρξαν εκατοντάδες αστείες και σοβαρές απαντήσεις. Οι εικόνες αιχμαλώτισαν την φαντασία πολλών ανθρώπων» πρόσθεσε.

Πολλοί χρήστες του διαδικτύου είπαν ότι ήταν ένα «μωρό τέρας του Λοχ Νες» που έκανε ένα διάλειμμα από τα Χάιλαντς. Κάποιος έκανε την εικασία ότι πρόκειται για έναν Λειοπλευρόδοντα «Liopleurodon», που είναι ένα προϊστορικό αρπακτικό που ζούσε στα βαθιά νερά και εξαφανίστηκε πριν από περίπου 150 εκατομμύρια χρόνια.

Ένας άλλος είπε ότι μπορεί να είναι facehugger, το παρασιτικό κινηματογραφικό τέρας από την ταινία του 1979, «Alien». Επίσης ένας αυτοαποκαλούμενος θαλάσσιος βιολόγος είπε ότι ήταν ένα αγγούρι της θάλασσας (Ολοθούρια).

Όμως μερικοί από αυτούς που σχολίασαν τις φωτογραφίες μπορεί να εντόπισαν την πραγματική απάντηση. Αρκετοί πρότειναν ότι είναι κάποιο σαλάχι, και ίσως τα πτερύγια ή τα «φτερά» του να λείπουν.

Ο διευθυντής του Προγράμματος Διερεύνησης Προσάραξης Κητωδών στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμφώνησε ότι φαινόταν να είναι ένα elasmobranch (Ελασμοβράγχιοι), μια ομάδα που περιλαμβάνει σαλάχι και καρχαρίες. «Δεν είμαι ειδικός στην αναγνώριση του ελασμοβράγχιων, αλλά στο ανεκπαίδευτο μάτι μου, αυτό μοιάζει με τα υπολείμματα από ραγίδες ή από σαλάχι. Φαίνεται ότι υπάρχουν κουμπώματα δίπλα στην ουρά και μάτια ραχιαία στην κορυφή του κεφαλιού. Υποθέτω ότι τα θωρακικά πτερύγια έχουν αφαιρεθεί και το υπόλοιπο σώμα έχει απορριφθεί» δήλωσε.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook