«Μύλος» με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στη Ρωσία: Τι καταγγέλλει η ΠΟΣΠΕΡΤ, τι απαντούν πηγές της δημόσιας τηλεόρασης

Πολλή κουβέντα σήκωσε τις τελευταίες ημέρες η ενημέρωση, μέσω της ΠΟΣΠΕΡΤ, πως ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στη Ρωσία, Αχιλλέας Πατσούκας, δεν βρίσκεται στην πηγή των εξελίξεων τις τελευταίες εβδομάδες, λόγω του πολέμου, αλλά «κάπου στην Κυψέλη».

Σε ανακοίνωσή της που αφορούσε άλλο θέμα, η ΠΟΣΠΕΡΤ ανέφερε χαρακτηριστικά: «…Επίσης, η απουσία ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Ρωσία και οι φήμες που ήθελαν τον δημοσιογράφο να βρίσκεται κάπου στην Κυψέλη, αποτελούν τις προϋποθέσεις που συνθέτουν τα χαρακτηριστικά της ανυπαρξίας της αντικειμενικότητας. Αλήθεια, τελικά υπάρχει ανταποκριτής στην Ρωσία, ή η αντικειμενικότητα ακόμα θυσιάζεται στον βωμό των υπερατλαντικών και ευρωενωσιακών πολιτικών σκοπιμοτήτων;».

Ηλιόπουλος για ΕΡΤ: Μήπως υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις «φαντασμάτων» ανταποκριτών;

«Καθαρές απαντήσεις» αναφορικά με το ζήτημα ανταποκριτών της ΕΡΤ ζήτησε με δήλωσή του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος, με αφορμή το θέμα του Αχιλλέα Πατσούκα.

Αναλυτικά, η δήλωση: «Μετά τις καταγγελίες ότι ανταποκριτής της ΕΡΤ που υποτίθεται ότι ήταν στη Μόσχα, όχι μόνο δεν έχει πατήσει στη Ρωσία αλλά έδινε ρεπορτάζ από την Κυψέλη σε γνώση της διοίκησης, περιμένουμε άμεσα καθαρές απαντήσεις: Ισχύουν οι καταγγελίες; Μήπως υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις «φαντασμάτων» ανταποκριτών σε γνώση της Διοίκησης της ΕΡΤ; Εάν ισχύουν, το λιγότερο που έχει να κάνει ο κ. Ζούλας είναι να παραιτηθεί. Τα υπόλοιπα εξάλλου είναι θέμα της Δικαιοσύνης».

Πηγές ΕΡΤ: Ουδέποτε αποκρύψαμε πως ο Αχιλλέας Πατσούκας είναι στην Αθήνα με αναρρωτική άδεια

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, πηγές της ΕΡΤ ανέφεραν τα εξής:

«Ο κ. Αχιλλέας Πατσούκας είναι ένας έμπειρος δημοσιογράφος με άριστη γνώση των ρωσικών θεμάτων, έχει εργαστεί στο παρελθόν ως ανταποκριτής σε πολλά μέσα ενημέρωσης, όπως ο ΑΝΤ1, ο ΣΚΑΪ, η Καθημερινή και η Reαl News και από το 2021 απασχολείται με σύμβαση έργου στην Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Η ΕΡΤ ουδέποτε απέκρυψε ότι ο πόλεμος βρήκε τον κ. Πατσούκα στην Αθήνα, καθώς αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που τον ανάγκασε να νοσηλευθεί στον Ευαγγελισμό και να βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια.

Ακριβώς μάλιστα επειδή δεν ήταν στη Ρωσία, η ΕΡΤ τον απέσυρε από τον αέρα της ήδη από τις πρώτες ημέρες της εισβολής στην Ουκρανία, προκειμένου να μην υπάρξει οποιαδήποτε παρανόηση. Ως εκ τούτου είναι απορίας άξιον γιατί αναπαράγεται μια άνευ νοήματος καταγγελία, πόσω μάλλον όταν ο εν λόγω δημοσιογράφος -καίτοι ασθενούσε- ασκούσε με απόλυτη συνέπεια τα καθήκοντά του».

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ