Μυκήνες: Oι αρχαιολογικοί χώροι χρειάζονται αποτελεσματικότερη πυροπροστασία

μυκήνες-oι-αρχαιολογικοί-χώροι-χρειάζ-1097895

Ένταση και αιτήματα για καλύτερη πυροπροστασία έχουν έρθει στην δημόσια σφαίρα μετά την πυρκαγιά στις Μυκήνες που πέρασε μέσα και από το αρχαίο μνημείο, ένα αρχαιολογικό χώρο τουλάχιστον 3500 χιλιάδων χρόνων ζωής. Αντίστοιχο αίτημα εκφράζουν και οι Πράσινοι ζητώντας » Αποτελεσματική πυροστασία στους αρχαιολογικούς μας χώρους εδώ και τώρα»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η πυρκαγιά στις Μυκήνες είναι ένα πλήγμα για τον πολιτισμό μας, αλλά κυρίως για εμάς τους ίδιους. Με τόσα τεχνολογικά συστήματα και τόσες πολλές δυνατότητες στην προστασία μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, πως καταφέραμε αφήσουμε απροστάτευτο τον αρχαιολογικό χώρο των προγόνων μας από μια πυρκαγιά; Θέλω να εκφράσω κατ’ αρχάς τη θλίψη μου για το γεγονός αυτό, και να στηλιτεύσω την προσπάθεια μετριασμού της σημασίας του θέματος από την Κυβέρνηση.

Κάηκαν οι Μυκήνες. Τόσο απλά. Όταν τονίζει η Κυβέρνηση πως βασικός πυλώνας της οικονομίας μας είναι ο τουρισμός, ο οποίος στηρίζεται στον πολιτισμό μας, τότε καλά θα κάνει ως κύριο μέλημά της να έχει την προστασία των ιστορικών μας μνημείων που συνθέτουν τον πολιτισμό μας, ειδικά από τις πυρκαγιές, οι οποίες δεν είναι κάτι ξένο για τη χώρα μας.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ καλούμε την Κυβέρνηση να στελεχώσει άμεσα όλες τις υπηρεσίες που αποδυναμώθηκαν και κυρίως να προχωρήσει στην ουσιαστική πυροπροστασία όλων των αρχαιολογικών μας χώρων. Φτάνει πια με την εικόνα παραμέλησης και εγκατάλειψης της ιστορίας μας».

Σας αποστέλλουμε δήλωση του Συντονιστή των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, Μανώλη Βέμη και Στελέχους της Περιφερειακής Παράταξης “Πράσινη Πελοπόννησος Οικολογική“, σχετικά με την πυρκαγιά που έπληξε τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook