Μuffins με σοκολάτα γάλακτος και ψιλοκομμένα φουντούκια

μuffins-με-σοκολάτα-γάλακτος-και-ψιλοκομμέ-1443258

Αν είστε λάτρεις της σοκολάτας τότε διαβάζετε τη σωστή συνταγή.

Σήμερα ετοιμάζουμε λαχταριστά muffins με σοκολάτα γάλακτος και ψιλοκομμένα φουντούκια, ιδανικά για πρωινό, σνακ αλλά και οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Η σοκολάτα γάλακτος είναι πιο γλυκιά από τη μαύρη σοκολάτα, γι’ αυτό χρειάζονται μερικές μικρές προφυλάξεις: Δεν πρέπει να το παρακάνετε με τη ζάχαρη και είναι προτιμότερο να προσθέσετε λίγο πικρό κακάο στην παρασκευή, ώστε να εξισορροπηθεί η γεύση.

Ας δούμε μαζί τα λίγα και απλά βήματα που χρειάζονται για να φτιάξετε αυτά τα muffins σοκολάτας γάλακτος. Δοκιμάστε τα, είναι πραγματικά πεντανόστιμα.

Υλικά

150 γρ αλεύρι

60 γρ μαύρη ζάχαρη

150 γρ σοκολάτα γάλακτος

170 ml γάλα

50 γρ βούτυρο

1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ για κέικ

2 κουταλάκια του γλυκού κακάο σε σκόνη χωρίς ζάχαρη

1 αυγό

50 γρ φουντούκια

10 γρ ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Αρχικά, σπάμε τη σοκολάτα γάλακτος και τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το βούτυρο και το γάλα. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά και στη συνέχεια την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αυγό και την καστανή ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να αφρατέψει.

Προσθέτουμε σε ένα άλλο μπολ το αλεύρι και το κακάο, προσθέτουμε και το χτυπημένο αυγό και τέλος το μείγμα του γάλακτος και της λιωμένης σοκολάτας. Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα και στη συνέχεια προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και τα ψιλοκομμένα φουντούκια.

Μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες για muffins, προσέχοντας να μην τις γεμίσουμε μέχρι επάνω γιατί θα φουσκώσει. Τέλος ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 15-18 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Όταν ψηθούν, βγάζουμε τα muffins, από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Πηγή: jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook