Muffins με μπανάνα και σταγόνες σοκολάτας

muffins-με-μπανάνα-και-σταγόνες-σοκολάτας-986402

Το κέικ μπανάνα είναι από τα πιο αγαπημένα μας. Σε αυτή τη συνταγή το χωρίζουμε σε ατομικές μερίδες, μάφινς δηλαδή, και προσθέτουμε σταγόνες σοκολάτας κάνοντας τα ακόμη πιο απολαυστικά.

Μερίδες:για περίπου 12 κεκάκια Χρόνος προετοιμασίας:20′ Χρόνος μαγειρέματος:25′ Έτοιμο σε:45′

της Ελένης Ψυχούλη

Υλικά

125γρ. Βούτυρο

½ φλιτζάνι ζάχαρη

2 αβγά

3-4 μπανάνες πάρα πολύ ώριμες, κομμένες στο χέρι σε πολύ ψιλά καρεδάκια

1 καψουλάκι βανιλίνης

1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

2 κουτ. σούπας μέλι

1½ φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

½ φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Σε ένα μπολ χτυπάτε με το μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη. Μόλις ασπρίσει το μείγμα ρίχνετε ένα-ένα τα αβγά και συνεχίζετε το χτύπημα.

Προσθέτετε το μέλι, τη βανίλια και τη σόδα και συνεχίζετε το χτύπημα. Ρίχνετε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί προσθέτετε τις μπανάνες.

Ρίχνετε και τη σοκολάτα, ανακατεύετε καλά και μεταφέρετε τη ζύμη σε μια σε βουτυρωμένη φόρμα με υποδοχές για μάφινς. Αν έχετε φορμάκια σιλικόνης, δε χρειάζεται να τα βουτυρώσετε.

Ψήνετε στο φούρνο για 20- 25 λεπτά περίπου. Αν τρυπήσετε ένα από αυτά και δείτε ότι παραμένει ελάχιστα υγρό στο εσωτερικό, μην ανησυχήσετε, έτσι πρέπει να είναι! Είναι ένα ελάχιστα υγρό και ζουμερό κέικ γιατί περιέχει πολύ φρούτο.

Tips

Αν κόψετε την μπανάνα σε μεγαλύτερα κομμάτια τα muffins θα φουσκώσουν περισσότερο, ενώ αν την ψιλοκόψετε θα φουσκώσουν λιγότερο και θα έχουν άρωμα καραμέλας.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook