Μπριζόλες μοσχαρίσιες σε μαρινάδα κόκκινου κρασιού

μπριζόλες-μοσχαρίσιες-σε-μαρινάδα-κό-1119019

Αυτές οι μπριζόλες με κρασάτη μαρινάδα θα γίνουν η αγαπημένη σας επιλογή για BBQ παρέα με φίλους και παγωμένη μπίρα, στον κήπο ή τη βεράντα.

Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:15′ Χρόνος μαγειρέματος:10′ Έτοιμο σε:25′ Χρόνος αναμονής:4-5 ώρες

της Νίκης Μηταρέα

Υλικά

4 μπριζόλες μοσχαρίσιες από κόντρα ή σπάλα
Για τη μαρινάδα

1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο

¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο

4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1 φύλλο δάφνης

1 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη

1 κουτ. σούπας θυμάρι

1 κουτ. σούπας κόκκους πιπεριού σπασμένους

Διαδικασία

Σε γυάλινο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας και βυθίζετε μέσα τις μπριζόλες.

Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 4-5 ώρες, γυρίζοντας κάθε 20 λεπτά τις μπριζόλες με τσιμπίδα.

Τις βγάζετε από τη μαρινάδα, αλατίζετε και τις ψήνετε στα κάρβουνα σε δυνατή φωτιά, για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά. Συνοδεύετε με πατάτες τηγανητές ή ψητές.

olivemagazine.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook