Μπριζόλες μοσχαρίσιες σε μαρινάδα κόκκινου κρασιού
Αυτές οι μπριζόλες με κρασάτη μαρινάδα θα γίνουν η αγαπημένη σας επιλογή για BBQ παρέα με φίλους και παγωμένη μπίρα, στον κήπο ή τη βεράντα.
Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:15′ Χρόνος μαγειρέματος:10′ Έτοιμο σε:25′ Χρόνος αναμονής:4-5 ώρες
της Νίκης Μηταρέα
Υλικά
4 μπριζόλες μοσχαρίσιες από κόντρα ή σπάλα
Για τη μαρινάδα
1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 φύλλο δάφνης
1 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
1 κουτ. σούπας θυμάρι
1 κουτ. σούπας κόκκους πιπεριού σπασμένους
Διαδικασία
Σε γυάλινο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας και βυθίζετε μέσα τις μπριζόλες.
Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 4-5 ώρες, γυρίζοντας κάθε 20 λεπτά τις μπριζόλες με τσιμπίδα.
Τις βγάζετε από τη μαρινάδα, αλατίζετε και τις ψήνετε στα κάρβουνα σε δυνατή φωτιά, για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά. Συνοδεύετε με πατάτες τηγανητές ή ψητές.