Μπριάμ με φρέσκια ντομάτα και ξινομυζήθρα

Καλοκαιρινό και μαμαδίστικο. Φτιάχνουμε για το οικογενειακό τραπέζι μπριάμ με φρέσκια ντομάτα και ξινομυζήθρα.

Υλικά

  • 50 γρ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 1½ κρεμμύδι λευκό μέτριο, σε ροδέλες
  • 2 σκ. σκόρδο, ελαφρά σπασμένο
  • 2 μελιτζάνες τσακώνικες
  • 3 κολοκυθάκια μέτρια, σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε ροδέλες
  • 4 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 1 κoυτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
  • 1 μέτρια πατάτα, σε κυβάκια
  • 6-7 φύλλα βασιλικού
  • 200 γρ. ξινομυζήθρα Κρήτης

Διαδικασία

  • Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο και βάζουμε να τσιγαριστεί το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε το κολοκύθι, έπειτα την πιπεριά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 1΄.
  • Ρίχνουμε το κύμινο, ανακατεύουμε και μετά από 1΄ τη μελιτζάνα.
  • Αφήνουμε να τσιγαριστούν για 1΄-2΄ και προσθέτουμε την ντομάτα και τον πελτέ στο τηγάνι.
  • Ανακατεύουμε μέσα την πατάτα και αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά να σιγομαγειρευτούν για 15΄-20΄ το πολύ.
  • Μόλις μαγειρευτούν, σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την ξινομυζήθρα από πάνω σε μεγάλα κομμάτια, τον βασιλικό και σερβίρουμε.

olivermagazine.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ