Μπράβο παιδιά… Μαθητές Λυκείου έφτιαξαν το περιοδικό τους εν μέσω καραντίνας και.. εξ αποστάσεως!

μπράβο-παιδιά-μαθητές-λυκείου-έφτια-1051723

Το δεύτερο τεύχος του μαθητικού περιοδικού του ΓΕλ Αλικιανού Χανίων είναι εδώ και είναι γεμάτο δράσεις, απόψεις, σκέψεις, συνεντεύξεις. Οι «ΈΦΗΒΟΙ ΕΝ ΔΡΆΣΕΙ εν μέσω κορονοϊού» ουσιαστικά είναι η συνέχεια της περσινής ετήσιας μαθητικής έκδοσης.

Φέτος, η δημιουργία του περιοδικού πραγματοποιήθηκε κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες καθώς πριν καλά καλά ξεκινήσει η συντακτική ομάδα το έργο της τα σχολεία έκλεισαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, δηλώνει χαρακτηριστικά η ομάδα των υπευθύνων καθηγητών (Κοκοτσάκη Ανδρονίκη, φιλόλογος, Ποντικάκη Ειρήνη, φιλόλογος και Κουμάκης Κυριάκος, πληροφορικός).

Παρά τις δυσκολίες οι μαθητές συνέχισαν να εργάζονται και να συνεννοούνται μεταξύ τους μέσω της τεχνολογίας. Προσαρμόστηκαν στα διαφορετικά δεδομένα χωρίς όμως να κάνουν καμία «έκπτωση » στην ποιότητα της δουλειάς που πρέπει να διακρίνει ένα μαθητικό έντυπο. Τους δόθηκε η ευκαιρία να εκφραστούν, να συνεργαστούν και να συνδημιουργήσουν!

Ευχαριστούμε από καρδιάς την Περιφέρεια Κρήτης για τη στήριξη της έκδοσης και φυσικά τον διευθυντή του σχολείου μας, κ. Μαυρογένη Ιωάννη, για την ενθάρρυνση τέτοιων πρωτοβουλιών που καλλιεργούν ολόπλευρα την προσωπικότητα των μαθητών.
Πώς βίωσαν όμως οι ίδιοι οι μαθητές αυτή τη εμπειρία; Τρία από τα παιδιά που συμμετείχαν πολύ ενεργά μας λένε:
«Το 2ο τεύχος του περιοδικού του σχολείου μας, είναι πια έτοιμο! Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε λόγω κορονοϊού, καταφέραμε να το εκδώσουμε γεμίζοντας το άρθρα, σκέψεις, ιδέες και πολλή αγάπη! Αυτή η πρωτόγνωρη για μας κατάσταση δεν μας αποθάρρυνε. Αντιθέτως, μας έκανε να δουλέψουμε πιο σκληρά – έστω κ από απόσταση. Έτσι η εμπειρία αυτή, μια από τις πιο όμορφες και χρήσιμες της χρονιάς, μας έφερε πιο κοντά και μας συντρόφευσε στους δύο δύσκολους μήνες της καραντίνας. Τέλος, χάρις και στους καθηγητές μας, όπου η επικοινωνία μας ήταν σχεδόν καθημερινή και οι οποίοι μας ενθάρρυναν και μας έστελναν την αγάπη τους, το αποτέλεσμα είναι ακόμα καλύτερο!»

«Η εμπειρία μου ήταν υπέροχη, πρώτη φορά συμμετείχα στο περιοδικό.Ο κορονοϊος δεν μας επέτρεψε να εργαστούμε όπως πρέπει, είχα αγωνία ότι το περιοδικό δεν θα εκτυπωθεί! Όμως βρήκαμε τρόπο επικοινωνίας μέσω διαδικτύου μέσω τεχνολογίας, επικοινωνήσαμε και συνεργαστήκαμε πάρα πολύ ωραία. Οι Καθηγήτριες μας δεν τα παράτησαν ποτέ και για αυτό το περιοδικό μας εκτυπώθηκε!»

«Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος το σχολείο μας ασχολήθηκε με την σύνταξη του μαθητικού περιοδικού. Δυστυχώς όμως η αναπάντεχη πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας άλλαξε τα σχέδιά μας. Η οργάνωση και ο διαμοιρασμός των θεμάτων μέσω των κοινωνικών δικτύων κατά την διάρκεια της καραντίνας, μας δυσκόλεψε όλους. Παρ’ όλες τις αντιξοότητες καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις υλοποίησής του. Ευτυχώς το αποτέλεσμα ικανοποίησε τις προσδοκίες μας και πριν λίγες ημέρες εκδόθηκε το πρώτο αντίτυπο. Η συγκίνηση και η περηφάνια της ολοκλήρωσης αυτού του έργου ήταν απερίγραπτη. Για μια ακόμα φορά αποδείχθηκε πως όλοι μαζί με επιμονή και υπομονή, επιτύχαμε τον στόχο μας!!»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook