Μπουκίτσες κοτόπουλου τηγανητές σε πίτα

μπουκίτσες-κοτόπουλου-τηγανητές-σε-π-1661270

Ένα από τα πιο παραδοσιακά καθημερινά αρμένικα φαγητά, που τυλίγεται σε πίτα lavash ή παρόμοια πίτα της προτίμησής μας.

Υλικά

Μερίδες: 5-6

  • 1.500 γρ. φιλέτα κοτόπουλου, ανάμεικτα από στήθος και μπούτι, σε κομμάτια 1 εκ.
  • ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Για τη μαρινάδα

  • 1/2 κουτ. γλυκού ξερή λουίζα ή εστραγκόν ή λεμονοθύμαρο (με ελαφρές διαφορές μεταξύ τους στο τελικό αποτέλεσμα), καλά τριμμένα
  • 1 κουτ. σούπας κάρι
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά ή ανάμεικτη με καυτερή
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • περίπου 300 γρ. γιαούρτι
  • 300 γρ. ντοματίνια, ψιλοκομμένα
  • 4-6 πίτες lavash (σε καταστήματα με ποντιακά, αρμένικα ή ρωσικά προϊόντα)
  • τα φύλλα από 1/2 μάτσο κόλιανδρο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένα

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε το αρμένικο ταντούνι: Βάζουμε σε ευρύχωρο μπολ όλα τα υλικά της μαρινάδας, προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε ξανά, καλά.
  • Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
  • Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 1 εκ. ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να αχνίζει.
  • Ρίχνουμε το κοτόπουλο σε 3-4 δόσεις ή περισσότερες (αν το βάλουμε όλο, θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και το κοτόπουλο θα βράσει αντί να τηγανιστεί) και τηγανίζουμε για 6-7 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι τα κομμάτια να πάρουν παντού χρυσαφένιο χρώμα, αλλά να παραμείνουν ζουμερά.
  • Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Σερβίρισμα

  • Ζεσταίνουμε τις πίτες lavash για λίγα λεπτά, για να μαλακώσουν.
  • Μοιράζουμε το κοτόπουλο και τα ντοματίνια στις πίτες και τις τυλίγουμε σε ρολό.
  • Ρίχνουμε από πάνω γιαούρτι κατά βούληση και πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο μυρωδικό.

gastronomos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook