Μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα ίδια πανιά για να καθαρίσουμε όλο το σπίτι;

μπορούμε-να-χρησιμοποιούμε-τα-ίδια-πα-1574558

Τα πανιά καθαρισμού είναι από τα πιο χρήσιμα εργαλεία όσον αφορά στην καθαριότητα του σπιτιού. Αρκετοί από εσάς ίσως γνωρίζετε ήδη τους βασικούς κανόνες υγιεινής, ωστόσο ίσως έχετε και κάποια ερωτηματικά.

Κανείς, φυσικά, δεν θα χρησιμοποιούσε το πανί που προορίζεται για το καθάρισμα της τουαλέτας για να καθαρίσει τον πάγκο της κουζίνας! Μπορεί να αναρωτιέστε, ωστόσο, αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο πανί για να καθαρίσετε τον πάγκο της κουζίνας αλλά και το τραπέζι. Τι γίνεται με τα πανιά που έχουν πλυθεί; Η σύντομη απάντηση είναι η εξής: μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ίδια πανιά σε όλο το σπίτι αρκεί να προνοήσετε ώστε να μην μεταφέρονται μικρόβια από το ένα μέρος στο άλλο.

Δείτε, λοιπόν, παρακάτω πώς θα το καταφέρετε:

Αλλάζετε τα πανιά συχνά

Δεν υπάρχει μία και μοναδική απάντηση για το πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε τα ξεσκονόπανά σας. Ένας κανόνας που μπορεί να βοηθήσει είναι να αλλάζετε πανί για κάθε εργασία που εκτελείτε. Ειδικά τα πανιά που προορίζονται για την κουζίνα είναι καλό να αλλάζονται κάθε δύο μέρες. Το σημαντικότερο όμως είναι να εμπιστευτείτε τη μύτη σας! Αν τα πανιά σας είναι υγρά και μυρίζουν άσχημα σημαίνει πως τα μικρόβια πάνω τους… πολλαπλασιάζονται – και πρέπει να τα πλύνετε.

Εξασφαλίστε ότι απολυμαίνονται όταν πλένονται

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πανάκια που έχουν χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού αρκεί να σιγουρευτείτε πως είναι καθαρά και έχουν απολυμανθεί. Πώς θα το καταφέρετε; Αρχικά χρησιμοποιήστε χλωρίνη. Αν τα βάλετε στο πλυντήριο χρησιμοποιήστε τη μεγαλύτερη δυνατή θερμοκρασία. Μπορείτε επίσης να τα βράσετε μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και στη συνέχεια να τα κρεμάσετε στον ήλιο να στεγνώσουν. Ο ήλιος είναι απολυμαντικός καθώς σκοτώνει τα μικρόβια!

Όταν τα πανιά σας είναι πλήρως αποστειρωμένα δεν υπάρχει λόγος να μην τα χρησιμοποιήσετε σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού. Αρκετοί άνθρωποι, ωστόσο, προτιμούν να διαχωρίζουν να πανιά τους ανάλογα με τη χρήση τους. Ακόμα κι αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία πρέπει να θυμάστε πως η περιοδική απολύμανση είναι ιδιαίτερα σημαντική για λόγους υγιεινής και – φυσικά – για να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον χώρο σας!

spirossoulis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook