Μπορμπουδάκη: Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη για το πως χειριστήκαμε την πανδημία στην Κρήτη – Τι γίνεται με τις κινητές μονάδες

μπορμπουδάκη-είμαι-απόλυτα-ικανοποι-984226

Την ικανοποίησή της για το πως λειτούργησαν οι υπηρεσίες και ανταποκρίθηκε όλο το υγειονομικό προσωπικό στις πρωτοφανείς συνθήκες της πανδημίας, εξέφρασε η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη από τη ραδιοφωνική εκπομπή του Super FM 89.6 με τον Περικλή Κουκλάκη.

Η κα Μπορμπουδάκη ανέφερε ότι υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία για το πως εξελίσσεται η όλη κατάσταση, ωστόσο τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός στην τήρηση των μέτρων προσωπικής πρόληψης.

«Εκφράζω την απόλυτη ικανοποίηση και αναγνώριση τόσο της προσπάθειας των ανθρώπων στα νοσοκομεία, ανεξαιρέτως όλου του προσωπικού, αλλά και τη στάση των πολιτών που τήρησαν τα μέτρα. Εφαρμόστηκαν αυτά που έπρεπε για να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και αυτό έφερε αποτελέσματα» είπε μεταξύ άλλων η Διοικήτρια της ΥΠΕ.

Κινητές μονάδες για «κορονο»-τεστ κατοίκον | Πόσες στην Κρήτη

Την διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τη λειτουργία κινητής μονάδας στην Κρήτη, που θα λαμβάνει δείγματα προς εξέταση από τα σπίτια υπόπτων κρουσμάτων, εξετάζουν αυτές τις ημέρες οι υπηρεσίες της ΥΠΕ, σύμφωνα κ. Μπορμπουδάκη.

Σύμφωνα με τον τωρινό σχεδιασμό, θα λειτουργήσει μία κινητή μονάδα, ενώ εξήγησε πως αν κρίνει ο ΕΟΔΥ αναγκαίο, ενδέχεται να λειτουργήσουν μία ανά νομό.

»Η Διεύθυνση προγραμματισμού της ΥΠΕ εξετάζει το πως θα λειτουργήσει το σύστημα και είμαστε στη διαδικασία της διερεύνησης για το πόσες μονάδες χρειαζόμαστε. Σε πρώτη φάση μιλάμε για μία κινητή μονάδα, ίσως και δύο αν χρειαστεί που θα εξυπηρετούν αντίστοιχα ανατολική και δυτική Κρήτη», ανακοίνωσε η κ. Μπορμπουδάκη.

Νέοι γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό στο Νοσοκομείο Χανίων

Συνεχίζονται οι προσλήψεις στις νοσοκομειακές μονάδες της Κρήτης με αφορμή και την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Η 7η ΥΠΕ έχει λάβει εγκρίσεις για 450 και πλέον προσλήψεις, κυρίως νοσηλευτικού προσωπικού, με συμβάσεις διετίας που όμως υπάρχει η δυνατότητα μονιμοποίησης και ενίσχυσης των κατά τόπους δομών.

Στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος», από την αρχή του έτους έχουν τοποθετηθεί 25 γιατροί διάφορων ειδικοτήτων, ενώ ήδη περισσότεροι από 20 νοσηλευτές έχουν αναλάβει καθήκοντα σύμφωνα με την κα Μπορμπουδάκη.

«Στο επόμενο διάστημα θα τοποθετούνται ολοένα και περισσότεροι, ενώ συνολικά στο Νοσοκομείο Χανίων θα προσληφθούν συνολικά περίπου 50 νοσηλευτές και 80 με 90 άτομα λοιπό προσωπικό», τόνισε η ΔΥΠΕ.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook