Μπόρις Τζόνσον: Η ανθρωπότητα εξάντλησε τον χρόνο για την κλιματική αλλαγή

Η διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή (COP26) που διεξάγεται στη Γλασκόβη της Σκωτίας λαμβάνει χώρα στη σκιά της αποτυχίας των οικονομιών της Ομάδας των 20 (G20) να δεσμευθούν σε έναν στόχο μηδενικών εκπομπών άνθρακα το 2050 – μια προθεσμία που θεωρείται ευρέως απαραίτητη προκειμένου να αποτραπεί το πιο ακραίο σενάριο κλιματικής υπερθέρμανσης.

«Η ανθρωπότητα είναι καιρός τώρα που εξάντλησε τον χρόνο για την κλιματική αλλαγή. Είναι ένα λεπτό πριν από τα μεσάνυχτα γι΄αυτή την Ημέρα της Κρίσης και πρέπει να δράσουμε τώρα», είπε χαρακτηριστικά ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σήμερα, Δευτέρα, κατά την εναρκτήρια τελετή της συνόδου αυτής.

«Αν δεν σοβαρευθούμε για την κλιματική αλλαγή σήμερα, θα είναι πολύ αργά για τα παιδιά μας να το κάνουν αύριο», πρόσθεσε.

Για «προδοσία» κατηγορεί τους παγκόσμιους ηγέτες η Τούνμπεργκ
Αξίζει να αναφερθεί πως ενώ μιλούσε ο Τζόνσον, η Σουηδή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ κοινοποίησε μια έκκληση προς τα εκατομμύρια των υποστηρικτών της, ζητώντας του να υπογράψουν μια ανοικτή επιστολή όπου κατηγορούν τους ηγέτες για προδοσία.

«Αυτό δεν είναι μια άσκηση. Είναι ένας κόκκινος κωδικός για τη Γη», αναφέρεται στην έκκληση. «Εκατομμύρια άνθρωποι θα υποφέρουν καθώς ο πλανήτης μας καταστρέφεται – ένα τρομακτικό μέλλον το οποίο θα προκληθεί, ή θα αποτραπεί, από τις αποφάσεις που εσείς παίρνετε. Έχετε την εξουσία να αποφασίσετε», προστίθεται..

Πηγή: newsbeast.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροWhatsApp τέλος: Σε ποιες συσκευές σταματά να λειτουργεί από σήμερα
Επόμενο άρθροΧανιά | Τέσσερα μετάλλια στο κανόε καγικάκ για τον ΝΟΧ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ