Μπορεί το φλερτ του καλοκαιριού να γίνει κάτι παραπάνω;

μπορεί-το-φλερτ-του-καλοκαιριού-να-γίν-893335

Έχει συμβεί σε όλους μας. Κάτι ο υδράργυρος που βρίσκεται στα ύψη, κάτι το αλκοόλ που ξεκινάει από το μεσημέρι με ουζάκια στην παραλία και καταλήγει σε διάφορα κοκτέιλ με το χρώμα του ηλιοβασιλέματος, κάτι που έχουμε επιτέλους χρόνο να χαλαρώσουμε και να ξεσκάσουμε, κάτι που όλοι δείχνουμε πιο σέξι όταν είμαστε ηλιοκαμμένοι…

Τα καλοκαιρινά hookups εν μέσω διακοπών είναι μια απολύτως φυσική διεργασία. Κάπως σαν το σημάδι από το μαύρισμα που μας αφήνει το μαγιό. Τώρα, το να κρατήσει το hookup παραπάνω απ όσο κρατάει το μαύρισμα μας είναι κομματάκι πιο δύσκολο. Αλλά όχι εντελώς απίθανο.

Για να αυξήσεις τις πιθανότητες το summer loving σου να εξελιχθεί σε κανονική σχέση:

-Σιγουρέψου ότι δεν είναι καταδικασμένο εξ’ αρχής. Δηλαδή, ότι πρόκειται για κάποιον που έχει το χρόνο, το συναισθηματικό εύρος και έναν κατάλληλο ταχυδρομικό κώδικα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε το μεταξύ σας και μόλις γυρίσετε. Δε λέω ότι είναι απίθανο να ερωτευτείς τον Πάουλο από τη Λισαβόνα και μετά από μερικά ταξίδια Ελλάδα-Πορτογαλία να ζήσετε το δικό σας happily ever after τρώγοντας pasteis de nata (κάπως σα μίνι πορτογαλικές μπουγάτσες, τις συνιστώ ανεπιφύλακτα). Λέω απλά ότι οι πιθανότητες να ερωτευτείς τον Παύλο από τη Λίμνη της Βουλιαγμένης και να τρώτε εγχώριες μπουγάτσες είναι κάπως μεγαλύτερες.

-Φέρσου διακριτικά μεν, αλλά όχι φιλικά. Καλοκαίρι είναι, όλοι είμαστε πιο χαλαροί με τα φλερτ μας. Σίγουρα δεν περιμένεις από το αμόρε της βραδιάς να ορκιστεί πως είσαι η μοναδική του αγάπη, αν όμως θέλεις να γίνει κάτι παραπάνω, προτείνω να μην αρχίσετε να συγκρίνετε κατακτήσεις και Superlikes στο Tinder σα να είστε φίλοι απ’ το στρατό. (Δεν έχω πάει στρατό, υποθέσεις κάνω.) Αν έχετε βγει δυο-τρία ραντεβού και ξέρεις ήδη πως σου αρέσει και θες να το συνεχίσεις, ξεκίνα να φέρεσαι σα να μην υπάρχει κανείς άλλος άξιος λόγου πέρα από εσάς τους δύο. Είναι πολύ πιθανό να σε πιστέψει, και να αρχίσει να φέρεται και αυτός ανάλογα.

-Κάνε και μη “καλοκαιρινά” πράγματα μαζί του. Ας υποθέσουμε πως έχεις ένα φόρεμα, ένα κομψό μίντι φόρεμα που ως τώρα έχεις φορέσει μόνο σε βραδινές εξόδους. Την επόμενη φορά που θα έχεις μια σημαντική παρουσίαση το πρωί στο γραφείο, οι πιθανότητες να διαλέξεις αυτό το φόρεμα είναι πολύ λίγες: οχι γιατί δεν είναι αρκετά πρέπον ως officewear αλλά γιατί στο μυαλό σου το έχεις συνδυάσει με καραόκε και όχι με powerpoint. Λίγο πολύ, το ίδιο συμβαίνει και με τους ανθρώπους. Αν θέλεις να συνεχίσετε να βλέπεστε και μετά το καλοκαίρι, βάλε τις βάσεις από τώρα, προσκαλώντας τον σε δραστηριότητες που δεν είναι textbook καλοκαιρινές. Μια βόλτα σε κάποιο μουσείο ή γκαλερί, ας πούμε. Όλο και κάτι θα υπάρχει στο νησί. Αν δεν υπάρχει, μείνετε μια μέρα στο ενοικιαζόμενο με το αιρκοντίσιον στο φουλ και δείτε Netflix αγκαλιά στον καναπέ. Τότε θα ξέρεις αν όντως έχετε μέλλον.

Γενικά, η μετάβαση από “μια αγάπη για το καλοκαίρι” σε σχέση παντός καιρού, δεν είναι εύκολη. Αλλά πραγματικά πιστεύω πως ο σωστός άνθρωπος για μας δε θα έρθει απαραίτητα τη στιγμή που θα ήταν πιο βολικό για μας. Καλή τύχη και να θυμάσαι να βάζεις αντηλιακό.

marieclaire.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook