Μπορεί ο βιολογικός καθαρισμός να μολύνει τις Καλύβες με κορονοϊό; – Τι απάντησαν οι αρμόδιοι σε ερώτηση Χανιώτη εφευρέτη

μπορεί-ο-βιολογικός-καθαρισμός-να-μολ-661225

Ιδιαίτερη ανησυχία για το ενδεχόμενο ο βιολογικός καθαρισμός των Καλυβών να αποτελεί κίνδυνο μετάδοσης κορονοϊού για τον οικισμό των Καλυβών, εκφράζει ο Χανιώτης και επίσημος εκπρόσωπος της Ελλάδος για τον διαγωνισμό του Ευρωπαίου Εφευρέτη 2015,  Μάρκος Νινολάκης, ο οποίος αποφάσισε να ρωτήσει, τι άποψη έχει γι’ αυτό το Ελληνικό κράτος.

Όπως αναφέρει στην ερώτηση που απέστειλε στην Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης αλλά και τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, η δεξαμενή αερισμού λυμάτων γειτνιάζει με δρόμο στον οποίο κυκλοφορούν άνθρωποι. Ο αερισμός των λυμάτων γίνεται με ανάδευση, πράγμα που δημιουργεί σταγονίδια, τα οποία μπορεί να εισπνεύσει οποιοσδήποτε περνάει από δίπλα, όπως επισήμανε ο καταγγέλλων. Και αναρωτιέται, αν ολόκληρος ο οικισμός των Καλυβών βρίσκεται σε κίνδυνο μόλυνσης, όταν ο άνεμος φυσάει με κατεύθυνση από την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων προς τον οικισμό.

Η επιστολή και η απάντηση παρακάτω:

Οι αρμόδιοι απάντησαν και εν ολίγοις είπαν ότι, με βάση εγκύκλιο που είχε εκδοθεί τον περασμένο Μάιο, δεν είχε εντοπιστεί περίπτωση μόλυνσης από κορονοϊό μέσω λυμάτων, ενώ και η διάρκεια ζωής του ιού στα λύματα είναι περιορισμένη.
Το ερώτημα που εγείρει ο κ. Νινολάκης είναι, καθώς η εγκύκλιος είναι βασισμένη σε στοιχεία από τον περασμένο Μάιο, μήπως τα στοιχεία αυτά είναι πεπαλαιωμένα, καθώς από τότε έχει υπάρξει πλήθος ερευνών για τον κορονοϊό.

Προς το παρόν πάντως, φαίνεται ότι βασιζόμαστε στα στοιχεία του περασμένου Μαΐου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook