Μπορεί να έρθει, δεν μπορεί να φύγει – Χανιώτης ΑΜΕΑ ζητάει λύση για τις θέσεις αναπήρων στο λιμάνι | Photos

μπορεί-να-έρθει-δεν-μπορεί-να-φύγει-χ-1651089

Να τηρήσει όσα το ίδιο έχει αποφασίσει, ζητάει από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων ένας ανάπηρος κατά 80% Χανιώτης (στοιχεία στη διάθεση του zarpanews.gr), ο οποίος καθημερινά παρκάρει σε μια από τις θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ που βρίσκονται πίσω από το θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», καθώς εργάζεται σε κοντινή απόσταση από το σημείο.

Το πρόβλημα είναι το εξής: Στην αρχή της οδού Καλλεργών, στην είσοδο στο λιμάνι, τοποθετείται η γνωστή ταμπέλα που απαγορεύει την διέλευση στα οχήματα και έτσι ο ίδιος δεν μπορεί να βγει. Στις 9 το πρωί η ταμπέλα-μπάρα τοποθετείται και… τέλος. 

«Απευθύνθηκα με γραπτό αίτημα (Αρ. Πρωτ:2145/11-10-22) προς το Λιμενικό ταμείο που έχει δικαιοδοσία, ζητώντας να μπει ηλεκτρική μπάρα στάθμευσης, ενημερώνοντας για την άμεση – καθημερινή ανάγκη που έχω να παρκάρω όσο το δυνατόν πιο κοντά στην εργασία μου λόγω κινητικών προβλημάτων. Η απάντηση δεν ήρθε ποτέ», τονίζει ο καταγγέλλων.

Στο μεταξύ, υπάρχει νόμιμη ρύθμιση που καθορίζει την κυκλοφορία στο λιμάνι. Σχετική απόφαση έχει δημοσιευτεί σε ΦΕΚ (4881 Β’, 2017) και αναφέρει ξεκάθαρα ότι:

Υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ πίσω από το θέατρο Μίκης Θεοδωράκης (τότε Παλιό Τελωνείο) και μάλιστα προβλέπεται ρητά ότι πρέπει να μπαίνουν και να βγαίνουν μόνο από την οδό Καλλεργών:

Βέβαια, στη χερσαία ζώνη του λιμανιού απαγορεύεται γενικά η κυκλοφορία οχημάτων πλην του πρωινού ανεφοδιασμού και των υπηρεσιακών. Ωστόσο, ρητά αναφέρεται ότι η στάση και στάθμευση ΑΜΕΑ, προβλέπονται κατ’ εξαίρεση.Σε άλλο σημείο αναφέρεται ρητά ότι οι ρυθμίσεις γενικά πρέπει να βοηθούν τα ΑΜΕΑ:Όλες αυτές οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εχουν αποφασιστεί από το ίδιο το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων:

Θα ήταν λοιπόν σώφρον, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων να μεριμνήσει να εφαρμόσει  όσα το ίδιο έχει αποφασίσει και να δώσει τη δυνατότητα να εισέρχονται και να εξέρχονται από την οδό Καλλεργών τα ΑΜΕΑ για τις θέσεις στάθμευσης αναπήρων, όπως το ίδιο τους έχει επιβάλει.

Είτε με ηλεκτρική μπάρα, όπως προτείνει ο καταγγέλλων Χανιώτης, είτε με όποιον άλλον τρόπο βολεύει.

Σε μια πόλη όπου η δημοτική αρχή έχει εκπεφρασμένη θέση υπέρ των ΑΜΕΑ και που στοχεύει στο να διευκολύνει την πρόσβαση σε όλους τους Χανιώτες, το να δοθεί λύση σε ένα τόσο μικρό ουσιαστικά ζήτημα, θα ήταν αυτονόητο. Στην πραγματικότητα, είναι απορίας άξιο γιατί το πρόβλημα αυτό δεν έχει ακόμα λυθεί.

Το ΦΕΚ με τις ρυθμίσεις κυκλοφορίας στο Ενετικό Λιμάνι ΕΔΩ.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook