Μπλόκο ΗΠΑ σε γνωστές κινέζικες εταιρείες – Τέλος οι πωλήσεις για Huawei και ZTE

μπλόκο-ηπα-σε-γνωστές-κινέζικες-εταιρ-976052

Για πρώτη φορά οι ΗΠΑ μπλοκάρουν τις πωλήσεις γνωστών μεγάλων εταιρειών της Κίνας, συμπεριλαμβανομένων των Huawei και ZTE. Επικαλούνται λόγους εθνικής ασφάλειας.

Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την πώληση και την εισαγωγή νέου εξοπλισμού επικοινωνιών από πέντε κινεζικές εταιρείες. Άλλες εταιρείες που είναι στο χρηματιστήριο, περιλαμβάνουν τις Hikvision, Dahua και Hytera, οι οποίες κατασκευάζουν εξοπλισμό παρακολούθησης βίντεο και αμφίδρομα συστήματα ασυρμάτου.

Είναι η πρώτη φορά που οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ κάνουν μια τέτοια κίνηση για λόγους ασφαλείας, όπως σημειώνει το BBC.

Η Hikvision αντέδρασε ανακοινώνοντας ότι τα προϊόντα της δεν αποτελούν απειλή για την ασφάλεια των ΗΠΑ. Η Huawei και άλλοι προμηθευτές έχουν αρνηθεί στο παρελθόν ότι παρείχαν δεδομένα στην κινεζική κυβέρνηση.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ (FCC) δήλωσε ότι τα μέλη της ψήφισαν ομόφωνα την Παρασκευή για την έγκριση των νέων κανόνων.

«Η FCC έχει δεσμευτεί να προστατεύει την εθνική μας ασφάλεια διασφαλίζοντας ότι ο αναξιόπιστος εξοπλισμός επικοινωνιών δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείται εντός των συνόρων μας», δήλωσε η πρόεδρος της επιτροπής Jessica Rosenworcel.

«Αυτοί οι νέοι κανόνες αποτελούν σημαντικό μέρος των συνεχιζόμενων ενεργειών μας για την προστασία του αμερικανικού λαού από απειλές για την εθνική ασφάλεια που αφορούν τις τηλεπικοινωνίες», πρόσθεσε η ίδια.

Στη συνέχεια επιταχύνθηκαν κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ και συνεχίστηκαν υπό τη διακυβέρνηση του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Πρόκειται για εταιρείες – κολοσσούς όπως η Huawei και ZTE, που έχουν αποσπάσει ένα τεράστιο μερίδιο της αγοράς παγκοσμίως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook