Μπισκότα με φυστικοβούτυρο και κομμάτια σοκολάτας

μπισκότα-με-φυστικοβούτυρο-και-κομμά-1015668

Αυτά είναι τα μπισκότα που θα ικανοποιήσουν μικρούς και μεγάλους. Γεμάτα με την πλούσια γεύση του φυστικοβούτυρου, αλλά και με μεγάλα κομμάτια σοκολάτας που λιώνουν με το ψήσιμο και σκάνε στο στόμα με κάθε δαγκωματιά.

Υλικά

225 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

200 γραμ. φυστικοβούτυρο

180 γραμ. μαύρη ζάχαρη

90 γραμ. κρυσταλική ζάχαρη

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

2 αβγά

360 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. σόδα

1 κ.γ. κορν φλάουρ

½ κ.γ. κανέλα

μία πρέζα αλάτι

200 γραμ. κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια

επιπλέον κουβερτούρα λιωμένη για επικάλυψη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα το μείγμα με τα στερεά υλικά. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το κορν φλάουρ, την κανέλα και το αλάτι. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπωλ ή στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε το βούτυρο και το φυστικοβούτυρο. Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ανακατευτούν καλά. Προσθέτουμε τα δύο είδη ζάχαρης και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε τα αβγά και τη βανίλια και χτυπάμε.

Με το μίξερ να λειτουργεί σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε λίγο λίγο το μείγμα των στερεών υλικών συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας, ανακατεύουμε ίσα ίσα να απλωθούν ομοιόμορφα στο μείγμα και σταματάμε το μίξερ.

Τυλίγουμε το μείγμα με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο, κάνουμε τη ζύμη μπαλάκια με τα χέρια μας, τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, και τα πιέζουμε ελαφρά για να πάρουν το σχήμα μπισκότου.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα για περίπου 15-17 λεπτά.

Αν θέλουμε, λιώνουμε λίγη κουβερτούρα, και όταν κρυώσουν τα μπισκότα, τα καλύπτουμε με αυτήν, κάνουμε σχέδια, ή τα βουτάμε ως τη μέση σε αυτήν.

myblissfood.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook