Μπισκότα λεμονιού με μύρτιλα

μπισκότα-λεμονιού-με-μύρτιλα-1569454

Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1 φλ. τσαγιού γιαούρτι λεμόνι
  • 1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κ. γλ. τριμμένο ξύσμα λεμονιού
  • 1 φλ. τσαγιού φρέσκα ή κατεψυγμένα μύρτιλα

Για το γλάσο

  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κ. σ. χυμό λεμονιού
  • 1/2 κ. γλ. τριμμένο ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπείκιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι με το αυγό, το λιωμένο βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού.
  • Προσθέστε το στο μείγμα αλευριού και ανακατέψτε καλά, προσθέτοντας τα μύρτιλα στο τέλος.
  • Με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή ενός φλιτζανιού τοποθετήστε το μείγμα σε ατομικά μπισκότα σε λαδόκολλα στο ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 15- 18 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  • Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε τα συστατικά του γλάσου και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο.
  • Περιχύστε τα ζεστά μπισκότα.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook