Μπισκότα φουντούκι σοκολάτα

μπισκότα-φουντούκι-σοκολάτα-827374

Προετοιμασία: 0:15′ Μαγείρεμα: 0:10′ Εύκολη Μερίδες: 40 τμχ

Λαχταριστά μπισκότα με φουντούκι και σοκολάτα, έτοιμα σε 15΄ μόνο γίνεται; Γίνεται και είναι ανεπανάληπτα! Φτιάξτε τα σήμερα κιόλας

Υλικά 

220 γραμ. βούτυρο μαλακό

330 γραμ. ζάχαρη

2 αυγά

2 κ.γλ εκχύλισμα βανίλιας

220 γραμ αλεύρι γ.ο.χ.

80 γραμ. κακάο

2 πρέζες αλάτι

3/4 κ.γλ. σόδα

200 γραμ. σταγόνες σοκολάτας

100 γραμ. φουντούκι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Για τα φανταστικά μπισκότα φουντούκι σοκολάτα, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 170 βαθμούς C στον αέρα. Θα ψήσουμε στην μεσαία σχάρα. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ρηχά ταψιά.

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αλέστε την κρυσταλλική ζάχαρη στο μπλέντερ να γίνει όσο πιο ψιλή γίνεται για να καραμελώσει πιο σωστά μέσα στο μπισκότο.

Σε ένα μπολ βάζουμε το μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου, βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια και τα χτυπάμε με το φτερό του μίξερ ή με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν καλά και να μετατραπούν σε μια κρέμα.

Κοσκινίζουμε σε ψιλή σίτα το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και το κακάο. Τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε απαλά να μπει το αλεύρι στα υλικά. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και τα ψιλοκομμένα φουντούκια.

Τα μπισκότα φουντούκι σοκολάτα είναι έτοιμα για το ταψί

Με ένα κουτάλι ή με το σκουπ (ειδικό εργαλείο παγωτού) βάζουμε κουταλιές από το μείγμα στα έτοιμα στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί ταψιά. Ακουμπάμε τα μπισκότα στο ταψί αραιά μεταξύ τους. Ψήνουμε για 10΄.

Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Διατηρούμε τα κρύα φανταστικά μπισκότα σε αεροστεγές κουτί που σφραγίζει καλά.

Μπορείτε να καταψύξετε τα ωμά μπισκότα για 3 μήνες καλά σκεπασμένα. Δηλαδή, αφού ετοιμάσετε την ζύμη, τα βάζετε σε ταψί κοντά κοντά το ένα με το άλλο στην κατάψυξη. Τα αφήνετε 1-2 ώρες να παγώσουν καλά και μετά τα αποθηκεύετε σε σακουλάκια τροφίμων στην κατάψυξη.

Κάθε φορά που θέλετε βγάζετε όσα επιθυμείτε και τα βάζετε παγωμένα όπως είναι στο φούρνο. Ψήνετε μέχρι να διπλασιαστούν και να σταθεροποιηθούν.

argiro.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook