Μπισκότα αμυγδάλου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

μπισκότα-αμυγδάλου-της-αργυρώς-μπαρμ-1014577

Σε αυτά τα εύκολα και νόστιμα μπισκότα αμυγδάλου κανείς δεν μπορεί να πει όχι! Φτιάξτε τα και θα με θυμηθείτε

Προετοιμασία: 0:10′ Μαγείρεμα: 0:15′ Εύκολη Μερίδες: 30 τεμ.

Υλικά 

380 γραμ. αμυγδαλόψιχα αλεσμένη

220 γραμ. ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

3 ασπράδια αυγού

3-4 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου (προαιρετικά)

100 γραμ. φιλέ αμυγδάλου

100 γραμ. λιωμένη κουβερτούρα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Για τα μπισκότα αμυγδάλου, χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια με το αλάτι σε ελαφριά μαρέγκα με μίξερ χειρός ή με σύρμα. Σε μπολ βάζουμε την αμυγδαλόψιχα, τη ζάχαρη και τις σταγόνες αμυγδάλου. Ανακατεύουμε καλά με κουτάλι. Προσθέτουμε τα χτυπημένα ασπράδια και με κουτάλι ή με σπάτουλα ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Παίρνουμε κουταλιά από το μείγμα και την κυλάμε σε φιλέ αμυγδάλου.

Πλάθουμε μπαστουνάκια περίπου 8 εκ. Αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς C στον αέρα για περίπου 15΄-18΄, μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνουμε σε σχάρα.

argiro.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook