Μπήκε εισαγγελέας για τα ληγμένα φίλτρα που χρησιμοποιήθηκαν σε αιμοκαθάρσεις στο Νοσοκομείο Χανίων

Σε εξέλιξη είναι αυτές τις μέρες οι καταθέσεις μαρτύρων από το γενικό νοσοκομείο Χανίων σε σχέση την χρησιμοποίηση ληγμένων φίλτρων σε αιμοκαθάρσεις στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, υπόθεση που έχει προκαλέσει σάλο στην κοινή γνώμη μετά την αποκάλυψή της από την Ομοσπονδία Νεφροπαθών Ελλάδος πριν από 1,5 μήνα (ΕΔΩ) 

Στην υπόθεση έχει παρέμβει Εισαγγελέας και έχει ξεκινήσει για το συμβάν προκαταρκτική έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr στο επίκεντρο της δικαστικής διερεύνησης έχουν τεθεί τα παρακάτω:

  • Εάν όντως έχουν χρησιμοποιηθεί ληγμένα φίλτρα, κάτι που άλλωστε έχει παραδεχτεί το ιατρικό προσωπικό και η διεύθυνση της Μονάδας.
  • Πόσα ληγμένα φίλτρα χρησιμοποιήθηκαν, γιατί, σε ποιο χρονικό διάστημα και σε πόσους ασθενείς.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η ανακοίνωση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού έκανε λόγο για τέσσερις περιπτώσεις, εν γνώσει των οποίων έγινε η χρήση ληγμένων φίλτρων με τους γιατρούς να διαβεβαιώνουν ότι «η χρησιμοποίηση τους (όπως και άλλωστε συνέβη) δεν είχε κανένα αντίκτυπο στην ποιότητα της αιμοκάθαρσης, αλλά και στην εν γένει υγεία των τεσσάρων αυτών αιμοκαθαιρόμενων».

  • Το εάν σε συγκεκριμένους ασθενείς υπήρξαν επιπτώσεις από την χρησιμοποίηση ληγμένων φίλτρων, η οποία δημιούργησε πιθανές επιπλοκές στην υγεία τους ή ακόμα και θάνατο.

Ολοκληρώνεται η προκαταρκτική 

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr από την διοίκηση της 7ης ΥΠΕ, έχουν ζητηθεί εγγράφως εξηγήσεις από τον διοικητή του νοσοκομείου, Γιώργο Μπέα, τον οποίο άλλωστε βαραίνει η πλήρης και αποκλειστική ευθύνη για ληγμένα υλικά, προμήθειες και για την σωστή λειτουργία των κλινικών.

Παράλληλα στην φάση της ολοκλήρωσης είναι η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για το συμβάν την οποία διέταξε ο διοικητής και της οποίας το πόρισμα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ