Μπήκαν στην αυλή και άνοιξαν πυρ – Πώς εκτέλεσαν οι δράστες τον Γιάννη Σκαφτούρο

μπήκαν-στην-αυλή-και-άνοιξαν-πυρ-πώς-1430667

Η πρώτη εικόνα από τις μαρτυρίες, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, είναι ότι ο Γιάννης Σκαφτούρος καθόταν στην αυλή του εξοχικού του στα Σκούρτα Βοιωτίας μαζί με τους συμπέθερους, πριν οι δράστες τον εκτελέσουν και τραυματίσουν την κόρη και τον συμπέθερό του.

Θεωρείται ότι η εγκαταλελειμμένη μηχανή που εντοπίστηκε συνδέεται κατά 99% με τους δράστες. Οι έρευνες επικεντρώνονται στο να ταυτοποιηθεί αν συνδέεται και το αυτοκίνητο που βρέθηκε σε κοντινό σημείο.

Τρεις δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους μπήκαν στην αυλή του σπιτιού

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί πόσοι ήταν οι δράστες που έφτασαν έξω από το εξοχικό σπίτι του 55χρονου θύματος. Σημειώνεται ότι μάλλον προσέγγισαν το σημείο με 2 ή 3 μοτοσικλέτες. Στην αυλή, όπου βρισκόταν η παρέα των 10 ατόμων μπήκαν 3 άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Άρχισαν να πυροβολούν, ενώ εκτιμάται ότι έξω από το σπίτι τους περίμεναν κι άλλοι ώστε να διαφύγουν άμεσα, όπως και έγινε μόλις βεβαιώθηκαν ότι ο στόχος τους είχε αφήσει την τελευταία του πνοή.

Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

“Κανείς δεν έπεσε από τα σύννεφα με τη δολοφονία” – Ο πόλεμος των νονών της νύχτας

Ο Γιάννης Σκαφτούρος ήταν ένα από τα μεγάλα ονόματα της νύχτας. Κανείς στην αστυνομία δεν έπεσε από τα σύννεφα με τη σημερινή δολοφονία, λόγω του βαρέως ποινικού παρελθόντος του εδώ και δεκαετίες. Το όνομα του συμπεριλαμβάνεται σε δικογραφίες που αφορούν σε απαγωγή, συμμετοχή σε δολοφονίες και εκβίαση.

Ο “Θείος Τζο” ήταν υπόδικος για την υπόθεση της «Greek Mafia».

Από τότε που ξεκίνησε εδώ και 3 χρόνια ο πόλεμος μεταξύ νονών της νύχτας στην Αττική για το μοίρασμα της τελικής πίτας των κερδών, οι αστυνομικοί περίμεναν ότι και ο Σκαφτούρος θα έχει την ίδια τύχη, καθώς συμμετείχε ενεργά σε μεγάλη συμμορία της δυτικής Αττικής.

Το Τμήμα Εκβιαστών και το Ανθρωποκτονιών έχουν στοιχεία για τη συμμετοχή του στη συμμορία του Στεφανάκου, ο οποίος δολοφονήθηκε στο Χαϊδάρι το 2018, όπου οι εκτελεστές του τον “γάζωσαν” με 22 σφαίρες από καλάσνικοφ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Σκαφτούρος το 2007, όταν είχε αποδράσει με ελικόπτερο ο Αλβανός κακοποιός Αλκέτ Ριζάι μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα, συμμετείχε στην απόδραση.

Το 2018 είχαν αποπειραθεί να τον δολοφονήσουν μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, αλλά την είχε γλιτώσει με μια μαχαιριά στην περιοχή των γλουτών. Συγκεκριμένα είχε δεχτεί επίθεση με μαχαίρι στο αρχιφυλακείο των Φυλακών Κορυδαλλού από έναν Αλβανό συγκρατούμενό του, που όρμησε πάνω του τραυματίζοντάς τον. Η επίθεση είχε αποδοθεί τότε σε «συμβόλαιο θανάτου» μεταξύ μπράβων της νύχτας.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook