Μπιφτέκια με καραμελωμένα κρεμμύδια και κόκκινες χυλοπίτες

μπιφτέκια-με-καραμελωμένα-κρεμμύδια-1471137

Μπιφτέκια και ζυμαρικά, ο συνδυασμός που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους στο οικογενειακό τραπέζι. Για πιο ξεχωριστό αποτέλεσμα, γαρνίρετε τα μπιφτέκια σας με καραμελωμένα κρεμμύδια και χυλοπίτες βρασμένες μέσα στη σάλτσα ντομάτας. Ένα πραγματικά νόστιμο και ολοκληρωμένο κυρίως πιάτο.

Υλικά

600γρ. κιμά μοσχαρίσιο

300γρ. ψωμί μπαγιάτικο

1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη

½ φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο

1 κουτ. σούπας ρίγανη

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

4 μεγάλα κρεμμύδια, σε ροδέλες

1 φλιτζάνι νερό

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο

Για τις χυλοπίτες

1 νεροπότηρο χυλοπίτες

2 νεροπότηρα χυμό ντομάτας

2 νεροπότηρα νερό

1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο

100γρ. φέτα

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τον κιμά για τα μπιφτέκια: Μουλιάζετε το ψωμί σε άφθονο, κρύο νερό. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τον κιμά, στύβετε το ψωμί και το ρίχνετε μέσα στον κιμά. Προσθέτετε και το τριμμένο κρεμμύδι. Ζυμώνετε καλά να γίνει το μίγμα ομοιογενές. Ρίχνετε το ελαιόλαδο, το τριμμένο τυρί, λίγο αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη. Ζυμώνετε καλά και αφήνετε τον κιμά για τουλάχιστον 1 ώρα εκτός ψυγείου.

Ετοιμάζετε στο μεταξύ τα κρεμμύδια: Σε ένα τηγανάκι βάζετε τα κρεμμύδια μαζί με το νερό. Τα βράζετε μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και τα αφήνετε να ροδοκοκκινίσουν καλά. Συνεχίζετε ρίχνοντας το κόκκινο κρασί σε ήπια φωτιά και ανακατεύετε απαλά τα κρεμμύδια. Μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστεί όλο το κρασί. Διατηρείτε τα κρεμμύδια χλιαρά.

Όταν έρθει η ώρα, πλάθετε στρογγυλά μπιφτέκια και τα ψήνετε στο φούρνο στους 200οC με το γκριλ αναμμένο. Στα 10 λεπτά τα γυρίζετε για να πάρουν χρώμα και από την άλλη. Συνολικά τα ψήνετε για 20 λεπτά.

Όσο ψήνονται τα μπιφτέκια ετοιμάζετε και τις χυλοπίτες: Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το χυμό ντομάτας, το νερό και το τριμμένο κρεμμύδι. Προσθέτετε το λάδι, ανακατεύετε και, μόλις πάρει βράση, ρίχνετε τις χυλοπίτες. Τις ανακατεύετε απαλά και χαμηλώνετε τη φωτιά. Αλατοπιπερώνετε. Μαγειρεύετε για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού να μην κολλήσουν. Τέλος, όταν είναι έτοιμες, ρίχνετε μέσα την τριμμένη φέτα και ανακατεύετε απαλά.

Σερβίρετε στα πιάτα τα μπιφτέκια, γαρνίροντας από πάνω με καραμελωμένα κρεμμύδια και τις χυλοπίτες στο πλάι.

olivemagazine.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook