Μπέρνι Σάντερς: Παγκόσμια φρενίτιδα με τη φωτογραφία του – Συγκέντρωσε 1,8 εκατ. ευρώ πουλώντας προϊόντα

μπέρνι-σάντερς-παγκόσμια-φρενίτιδα-μ-1170565

Ο κάπως ιδιόρρυθμος πλην εξαιρετικά δημοφιλής γερουσιαστής των Δημοκρατικών Μπέρνι Σάντερς αναδείχθηκε στο πρόσωπο της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν. Το στιγμιότυπο στο οποίο εμφανίζεται να κάθεται σε μια φθηνή αναδιπλούμενη καρέκλα, σταυροπόδι και με τα γαντοφορεμένα χέρια του επίσης σταυρωμένα, καταγοήτευσε το διαδίκτυο. Αμέσως, ο «παππούλης στην καρέκλα» άρχισε να εντίθεται ψηφιακά σε κάθε είδους εικόνα.

Σκηνές από ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, εξώφυλλα κλασικών άλμπουμ μουσικής όπως πχ το Sargeant Pepper’s Lonely Hearts Club Band των Beatles, πίνακες ζωγραφικής, ιστορικές φωτογραφίες ή ακόμη και στο πυγμαχικό ρινγκ ρίχνοντας νοκ άουτ τον παγκόσμιο πρωταθλητή Κόνορ ΜακΓκρέγκορ -γενικώς σε κάθε πιθανό και απίθανο μέρος ξεφυτρώνει η ίδια φιγούρα: Ο Μπέρνι Σάντερς, με τη μάσκα, το πανωφόρι και τα γάντια, σε στάση αυτο-εναγκαλισμού για να προστατευτεί από το κρύο.

Παράλληλα με τη σταδιοδρομία ανά τα social media και με θαυμαστές σε ολόκληρη την υφήλιο, η πόζα του Μπέρνι Σάντερς μεταφέρθηκε στο εμπόριο -κατ’ αρχάς από τον ίδιον: Η φωτογραφία που τράβηξε ο Μπρένταν Σμιαλόφσκι του πρακτορείου AFP τυπώθηκε σε μπλούζες οι οποίες διατίθενται από το επίσημο ηλεκτρονικό κατάστημα του Σάντερς. Μάλιστα, το μακρυμάνικο πόλο με τον «παππούλη στην καρέκλα», ξεπούλησε αμέσως. Μολονότι δεν είναι φθηνό (πωλείται προς 45 δολάρια) έγινε ανάρπαστο μέσα σε μερικές ώρες. Στην ιστοσελίδα του καταστήματος αναφέρεται πλέον ότι είναι sold out, καθώς και ότι «εξαιτίας της τεράστιας ζήτησης για το συγκεκριμένο αντικείμενο, ενδέχεται να υπάρξει καθυστέρηση 4-8 εβδομάδων έως ότου το παραλάβετε».

Ο ανεξάρτητος γερουσιαστής του Βερμόντ προτίμησε να αξιοποιήσει τον θόρυβο που προκάλεσε η viral φωτογραφία για να συγκεντρώσει 1,8 εκατ. δολάρια «μέσα σε πέντε ημέρες», ποσό που όπως είχε προαναγγείλει θα διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό στην πολιτεία των βορειοανατολικών ΗΠΑ.

Αντίστοιχη φρενίτιδα επικρατεί για τα προϊόντα στα οποία απαθανατίστηκε η μορφή του Σάντερς, προεξαρχούσης μιας πλεκτής κούκλας. Η κυρία Τόμπι Κινγκ η οποία την κατασκεύασε -ομολογουμένως με εντυπωσιακή δεξιοτεχνία- τη διαθέτει προς πώληση μέσω δημοπρασίας στο eBay. Με τιμή εκκίνησης 15.400 δολάρια (12.651 ευρώ), υπάρχουν περίπου 150 επίδοξοι πλειοδότες, έτοιμοι να ανεβάσουν το τίμημα έως ότου αποκτήσουν τη μοναδική αυτή κούκλα.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook