Μπέος σε μαθητές που έκαναν κινητοποίηση για τα προβλήματα στα σχολεία τους: «Τι να πουν κι άλλα παιδάκια στην Αφρική;»

μπέος-σε-μαθητές-που-έκαναν-κινητοποί-1114566

Στο γραφείο του Αχιλλέα Μπέου βρέθηκαν χθες το μεσημέρι, έπειτα από κινητοποίηση που πραγματοποίησαν, εκπρόσωποι των μαθητών στο Βόλο με στόχο να τον ενημερώσουν για τα αιτήματα τους. Ο δήμαρχος Βόλου εμφανίστηκε χωρίς μάσκα απέναντι στους μαθητές ενώ δεν δίστασε να αμφισβητήσει τα λεγόμενα τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Magnesianews.gr, τον λόγο έλαβε πρώτα μαθητής του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου, ο οποίος εξηγούσε πως το σχολείο του είναι σε άθλια κατάσταση, με τον μαθητή να τονίζει πως όταν βρέχει, νερά της βροχής εισέρχονται από το ταβάνι, ότι τοίχοι είναι κατεστραμμένοι, πως κρέμονται καλώδια από τους τοίχους και πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο προαύλιο.

Η απάντηση του Αχ. Μπέου ήταν η εξής: «Αυτά είναι τα προβλήματα δηλαδή; Και γι’ αυτό κάνετε κατάληψη; Από αυτά που λες, τα περισσότερα δεν είναι έτσι. Θα το δούμε εκεί» και κάλεσε για μάρτυρες τους δημοσιογράφους για να καταγράψουν την επίσκεψή του στο σχολείο του μαθητή.

Έπειτα μαθήτρια από το 7ο Γυμνάσιο Βόλου και μαθητής από το 4ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας εξέθεσαν από την μεριά τους κι εκείνοι τις διεκδικήσεις τους.

«Θα σας μιλήσω σαν πατέρας. Σχολείο πηγαίνετε για να μάθετε γράμματα, όχι για να συνδικαλίζεστε. Άποψή μου. Μακάρι να μπορούσα να κυβερνώ εγώ τη χώρα να σας έλεγα εάν θα κάνατε καταλήψεις. Αλλά είναι έτσι. Φοβούνται το πολιτικό κόστος. Τώρα εάν το σχολείο έχει κάποιες ελλείψεις μαζί σας, κακώς τις έχει. Δυστυχώς ζούμε σε μία χώρα που υπάρχουν οικονομικά προβλήματα και προσπαθούμε όλοι να αγγίξουμε το καλύτερο και να βελτιώσουμε την ποιότητα ιδιαίτερα των παιδιών. Από πλευράς Δήμου κάνουμε μία τεράστια προσπάθεια, φαίνεται και στην πόλη και στα περισσότερα σχολικά κτήρια», είπε μεταξύ άλλων ο Αχ. Μπέος.

Μαθήτρια διέκοψε τον Δήμαρχο και ανέφερε πως οι μαθητές του σχολείου της είχαν ενημερώσει για τα αιτήματα, που μεταξύ αυτών είναι και η καθαριότητα, τους καθηγητές του σχολείου δίνοντάς τους ένα περιθώριο για την επίλυση των προβλημάτων.

«Δεν γίνεται έτσι. Και να σας πω κάτι, αυτό είναι το σχολείο. Τι να πουν κι άλλα παιδάκια στην Αφρική ή σε άλλες χώρες. Να μου πεις θα γίνουμε Αφρική; Όχι», απάντησε ο δήμαρχος, με άλλον μαθητή να προτείνει να πάρουν ως παράδειγμα την Αμερική και τα εκεί σχολικά κτήρια.

«Παίρνουμε κάποια παραδείγματα, δεν παίρνουμε την Αμερική παράδειγμα. Όταν πηγαίνετε σχολείο, το κτήριο είναι αυτό. Σ’ αυτό θα πάτε. Θα αποδεχτούμε κάποια πράγματα. Κι εγώ όταν ανέλαβα Δήμαρχος και είδα στα σχολεία κοντέινερ τρελάθηκα. Λέω δεν είναι δυνατόν! Έχουμε κάνει αιτήματα, είναι κάποια πράγματα που δεν άπτονται στις αρμοδιότητές μας, όμως προσπαθούμε. Μέχρι εκεί που είναι οι αρμοδιότητές μας θα γίνουν όλα. Χρειάζεται λίγος χρόνος», ήταν η απάντηση του Δημάρχου, που λίγο πριν ολοκληρωθεί η συνάντηση με τα παιδιά κι αφού στο τέλος τους είπε πως ταυτίζονται σε πολλά πράγματα τους είπε χαρακτηριστικά: «Να σας δω τώρα που θα κάνετε μαθήματα το Σάββατο και την Πρωτοχρονιά! Έπρεπε να ήσουν γιος μου, τι δεν θα πας σχολείο; Εγώ αν ήμουν κυβέρνηση, κάντε 9 μήνες κατάληψη! Να δούμε πως θα προχωρήσετε, πως θα γίνετε σωστοί άνθρωποι στην κοινωνία, πως θα πάτε πανεπιστήμιο, πως θα πάτε να γίνετε επιστήμονες. Αυτή είναι η μία λύση αυτή που λέτε εσείς. Την άλλη; Αλλά ποιος να σας την πει, αυτοί που σκέφτονται την ψήφο για να ξαναβγούν στην κυβέρνηση;».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook