Μπάρμπεκιου και αλάτισμα: Πότε πρέπει να γίνεται

μπάρμπεκιου-και-αλάτισμα-πότε-πρέπει-1250837

Όλοι θέλουν να ψήνουν με τρόπο που να αγγίζει την τελειότητα, ώστε να απολαμβάνουν οι καλεσμένοι τους καρπούς των κόπων τους.

Μόνο που κάποιες φορές κάνουμε κοινά λάθη και το αποτέλεσμα δεν δικαιώνει τις προσπάθειές μας.

Ένα από αυτά είναι το αλάτισμα των κρεάτων, για το οποίο επικρατούν αρκετοί μύθοι αναφορικά με τον σωστό τρόπο και χρόνο της διαδικασίας.

Πότε αλατίζουμε λοιπόν το κρέας; Εδώ υπάρχει μία υποσημείωση, μια χαρακτηριστική διαφορά που μαθαίνει κάθε σεφ από τα πρώτα μαθήματα: η μαρινάδα

Αν το κρέας μας είναι μαριναρισμένο ή όχι δηλαδή πριν πέσει στη θράκα. Αλάτι στη μαρινάδα προσθέτουμε μόνο αν σκοπεύουμε να την αφήσουμε για λιγότερο από δύο ώρες, μας λέει ο Guardian.

Αν είναι να βάλουμε το μαριναρισμένο κρέας στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ, τότε το αλάτι είναι απαγορευτικό (ενώ το πιπέρι όχι).

Το αλάτισμα του κρέατος γίνεται ακριβώς πριν το ρίξουμε στα κάρβουνα. Και πρέπει να γίνεται καθόλου φειδωλά. Πολύ και καλής ποιότητας χοντρό αλάτι χρειαζόμαστε, σύμφωνα πάντα με τον Guardian, και μάλιστα πολύ περισσότερο απ’ όσο πιστεύουμε.

Ο κανόνας λέει για τον αρχάριο ότι πρέπει να αλατίζει το κρέας (ειδικά τα χοντρά κομμάτια) με ποσότητες διπλάσιες απ’ όσο υπολογίζει με το μάτι ότι είναι το ιδανικό…

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook