Μπαράκ Ομπάμα: Κατακραυγή για το πάρτι γενεθλίων εν μέσω πανδημίας

μπαράκ-ομπάμα-κατακραυγή-για-το-πάρτι-443763

Ο Μπαράκ Ομπάμα ακύρωσε το πάρτι για τα 60α του γενέθλια, μετά τον καταιγισμό επικρίσεων που δέχθηκε

Μία φορά γίνεται 60 ετών ο Μπαράκ Ομπάμα αλλά δεν θα του δοθεί η ευκαιρία να το γιορτάσει οργανώνοντας ένα «ασφαλές» φιλανθρωπικό πάρτι, όπως είχε ανακοινώσει τις προηγούμενες ημέρες. «Οι Ομπάμα διοργανώνουν ένα πάρτι για να γιορτάσουν τα 60α γενέθλια του Προέδρου Ομπάμα με την οικογένεια, τους φίλους και το πρώην προσωπικό», είχε αναφέρει το περιοδικό People, με τη γιορτή να είχε προγραμματιστεί για το ερχόμενο σαββατοκύριακο στο κτήμα Martha’s Vineyard της οικογένειας.

Και ενώ είχε ανακοινωθεί ότι οι προσκεκλημένοι θα έκαναν υποχρεωτικά Covid τεστ και ότι στην εκδήλωση θα υπήρχε γιατρός, για να διασφαλίσει ότι θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα του CDC, τα επικριτικά σχόλια ανάγκασαν τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ να το ακυρώσει. Σύμφωνα με τη The New York Post οι καλεσμένοι θα έφταναν τους 475, ενώ ανάμεσά τους ήταν η Όπρα Γουίνφρι, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ και ο Τζορτζ Κλούνεϊ.

Η εκπρόσωπος του Ομπάμα, Χάνα Χάνκινς το ανακοίνωσε σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τους New York Times: «Λόγω της νέας εξάπλωσης της παραλλαγής Δέλτα στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας ο πρόεδρος και η κ. Ομπάμα αποφάσισαν να περιορίσουν σημαντικά την εκδήλωση σ’ έναν κύκλο που θα περιλαμβάνει μόνον μέλη της οικογένειας και στενούς φίλους», δήλωσε. «(Ο Ομπάμα) εκτιμά την αποστολή ευχών για τα γενέθλιά του από μακριά και αναμένει τη στιγμή που θα συναντήσει σύντομα ανθρώπους».

Ο 44ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών (2009-2017) γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1961, στη Χονολουλού της Χαβάης, από Κενυάτη πατέρα και λευκή Αμερικανίδα μητέρα. Τα περισσότερα χρόνια της παιδικής του ηλικίας τα πέρασε στη Χονολουλού, ενώ από τα 6 του έως και τα 10 του χρόνια έζησε στην Τζακάρτα με τη μητέρα του και τον Ινδονήσιο πατριό του. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια (1983) και Νομική στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ (1991).

Ο Ομπάμα εργάστηκε, μεταξύ άλλων, ως λέκτορας πανεπιστημίου και δικηγόρος αρμόδιος για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Παντρεύτηκε την Μισέλ Ρόμπινσον, το 1992 και έχει 2 κόρες και έχει γράψει δύο βιβλία. Το ένα από αυτά είναι απομνημονεύματα της παιδικής του ηλικίας και τιτλοφορείται «Dreams from My Father» («Όνειρα Του Πατέρα Μου») και το άλλο λέγεται «The Audacity of Hope» (Η τόλμη της ελπίδας) στο οποίο παραθέτει την προσωπική του άποψη για την αμερικανική πολιτική σκηνή.

Ο Μπαράκ και η Μισέλ έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν εκστρατεία υπέρ των εμβολιασμών, εμβολιάστηκαν μαζί με άλλους πρώην προέδρους και πρώτες κυρίες τον Μάρτιο. «Ενθαρρύνω όλους να κάνουν το εμβόλιο μόλις έχουν την ευκαιρία», είπε τότε η Μισέλ.

Πηγή στο περιοδικό People είχε αποκαλύψει ότι ο Ομπάμα αντί για δώρα, ζητά από όλους να βοηθήσουν τα προγράμματα που λειτουργούν για να υποστηρίξουν αγόρια και νέους άνδρες διαφορετικού χρώματος και τις οικογένειές τους στις Ηνωμένες Πολιτείες, να υποστηρίξουν κορίτσια που βρίσκονται στην εφηβεία από όλον τον κόσμο και να εξοπλίσουν την επόμενη γενιά αναδυόμενων ηγετών, συμπεριλαμβανομένης των οργανώσεων «My Brother’s Keeper Alliance», «Girls Opportunity Alliance» ή των προγραμμάτων Παγκόσμιας Ηγεσίας του Ιδρύματος Ομπάμα.

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook