Μπάνιο δίπλα στις μπουλντόζες για τους τουρίστες στον Πλατανιά! Επιχείρηση «σκούπα» του Δήμου για την κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών | Video

μπάνιο-δίπλα-στις-μπουλντόζες-για-του-1693488

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης στην παραλία του Πλατανιά, η επιχείρηση απομάκρυνσης των αυθαίρετων κατασκευών που βρίσκονται εντός αιγιαλού, από συνεργεία του Δήμου.

Μιλώντας στο zarpanews.gr ο Δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, σημείωσε πως « Ο Δήμος κάνει μια παρέμβαση απομάκρυνσης των αυθαίρετων κατασκευών οι οποίες βρίσκονται ενός αιγιαλού, καθώς το τελευταίο διάστημα προκλήθηκαν έντονα προβλήματα διάβρωσης με αποτέλεσμα να προκύπτει κίνδυνος ακόμα και για την ασφάλεια των πολιτών.» προσθέτοντας πως σε επόμενο στάδιο αναμένεται μέσα από μελέτη της Περιφέρειας Κρήτης να υποδειχθούν μέτρα για την θωράκιση της παραλίας ενάντια στο φαινόμενο της διάβρωσης.

Πρόκειται για δάπεδα πέργκολες, παραπήγματα, μικρά κτήρια, με τις εργασίες να αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός της ημέρας. 

«Οι κάτοικοι αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα των παρεμβάσεων αυτών» σημείωσε ο κ. Μαλανδράκης, τονίζοντας πως σε επόμενο στάδιο αυτό που επείγει είναι να παραδοθεί η μελέτη της Περιφέρειας που θα υποδείξει  κάποια προσωρινά για την διάβρωση ώστε να υπάρξει αναπλήρωση της παραλίας και αντιμετώπιση του φαινομένου.

5 thoughts on “Μπάνιο δίπλα στις μπουλντόζες για τους τουρίστες στον Πλατανιά! Επιχείρηση «σκούπα» του Δήμου για την κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών | Video

  1. Το χειμώνα δεν μπορούμε να κάνουμε δουλειές γιατί θα λιώσουν οι μπουλντόζες που είναι φτιαγμένες από ζάχαρη. Τι πιο ωραίο για το λουόμενο να περνάνε από μπροστά του τα μπάζα. Τα ίδια και με τους δρόμους. Στο εξωτερικό τους επισκευάζουν τη νύχτα. Εδώ περιμένουμε πότε είναι η ώρα αιχμής. Αλλά … αυτοί είστε.

  2. Δήμαρχε βάλε μπουλντόζες και καθάρισε την παραλία από ότι παράνομο υπάρχει πάνω σε αυτήν τώρα.
    Ξεκίνησε με το λιμανάκι και προχωρήστε.
    Και ενοποίησε την παραλία
    Έχουμε γίνει Μύκονος?
    Η η Μύκονος μπροστά στον Πλατανιά δεν είναι τίποτα ?

  3. Eπιτέλους.
    Έδωσε ο Θεός και έπιασαν δουλειά οι μπουλντόζες στο τμήμα, που τον περασμένο Οκτώβριο, υπέστη εκτεταμένες καταστροφές από την διάβρωση ,στο συγκεκριμένο σημείο είναι εμφανής όπως και ανατολικά του λιμενίσκου.
    Τα προβλήματα διάβρωσης που αντιμετωπίζει ο Κόλπος των Χανίων οφείλονται στις χωρίς σύνεση και χωρίς σωστό σχεδιασμό ανθρωπογενείς επεμβάσεις και παρεμβάσεις.
    Χωρίς σχεδιασμό ολιστικότερης θεώρησης κατασκευές λιμενίσκων.
    (Βλέπε λιμενίσκος Πλατανιά)
    Χωρίς σχεδιασμό έργα για προστασία των ακτών από τις επιπτώσεις που προέκυψαν από τα προηγούμενα έργα και στη συνέχεια, “πυροσβεστικές” παρεμβάσεις για προστασία από τα έργα προστασίας.

  4. Περιμένουμε το επόμενο στάδιο την μελέτη της Περιφέρειας Κρήτης γίά να υποδειχθούν μέτρα για την θωράκιση της παραλίας ενάντια στο φαινόμενο της διάβρωσης.
    Μόνο οι τυφλοί δεν βλέπουν το πρόβλημα.
    Πως είναι δυνατόν η παραλία ανατολικά και δυτικά του ποταμού να μην έχει ίχνος διάβρωσης και η διάβρωση να εμφανίζεται ανατολικά και δυτικά του λιμενισκου?
    Μήπως φταίει ο λιμενίσκος?

  5. Οι κάτοικοι αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα των παρεμβάσεων αυτών» Κύριε Δήμαρχε.
    Οι τουρίστες όμως όχι, γελάνε με το χάλι μάς .
    Με αυτά που αντικριζουν στην παραλία .
    Χαλασμένο γήπεδο, ετοιμόρροπα κτίρια, σάπιες παρατημενες βάρκες, και το κερασάκι στην τούρτα μπουλντόζες.
    Κατά τα άλλα θέλουμε να είμαστε τουριστικός προορισμός.
    Θα πρέπει να ντρέπομασται για τα χάλια μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook