Μπάμπης Κουρούσης: “Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με δυνάμεις που θέλουν το καλό των Χανίων”

Συνέντευξη ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών παραχώρησε στον SUPER FM 89,6  και στον Δημήτρη Παππά, ο δημοτικός σύμβουλος Χανίων και υποψήφιος με την “Πρωτοβουλία Πολιτών: Πρώτα ο Άνθρωπος”, Μπάμπης Κουρούσης.

“Η τοπική αυτοδιοίκηση θέλει να κινητοποιηθούν όλες οι δυνάμεις που θέλουν το καλό της πόλης και εμείς είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με αυτές τις δυνάμεις” τόνισε ο κ. Κουρούσης, διατυπώνοντας την ελπίδα ότι ο “Κλεισθένης” με την απλή αναλογική που φέρνει, θα βελτιώσουν την ποιότητα της διακυβέρνησης στον Δήμο Χανίων: “Δυστυχώς έχουμε μάθει να λειτουργούμε με έναν στενό, παραταξιακό τρόπο. Με την απλή αναλογική που θα φέρει περισσότερες δυνάμεις μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, εύχομαι να επικρατήσει μία διαφορετική λογική”, τόνισε.

“Κάποια προγράμματα είναι λες και γράφτηκαν στη Νορβηγία”

“Τα προγράμματα κάποιων συνδυασμών, άμα τα δείτε, μοιάζουν όλα. Εάν δεν συνοδευτούν όμως από πράξη την άλλη μέρα θα ξεχαστούν (…) Διάβαζα κάποια προγράμματα για την υγεία και την πρόνοια που είναι λες και έχουν γραφτεί για τη Νορβηγίας ας πούμε που δεν έχει κανένα οικονομικό πρόβλημα… Χρειάζονται δεν ξέρω κι εγώ πόσοι προϋπολογισμοί γα να εφαρμοστούν… Ο κόσμος θέλει πιο απλά πράγματα και αυτό που χρειάζεται είναι να υπάρχει μια συνέπεια. Δεν μπορείς αν δεν βγεις να φύγεις ή να μην συμμετέχεις” τόνισε μεταξύ άλλων και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα που δημιουργούσαν οι συστηματικές απουσίες ορισμένων, στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.

“Άνθρωπος ο οποίος ήταν αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ήρθε μία φορά και μετά ήρθε ξανά μετά από 100 συνεδριάσεις” σχολίασε, μεταξύ άλλων.

“Η κατάσταση στα Δημοτικά Συμβούλια ήταν απογοητευτική” τόνισε: “Και όσον αφορά τη συμμετοχή αλλά κυρίως όσον αφορά την ποιότητα της παρουσίας: Μια στείρα άρνηση, γενικόλογες τοποθετήσεις χωρίς κάτι συγκεκριμένο. Απλά να πούμε όχι επειδή το λέω ο άλλος. Εμείς αυτό δεν το κάναμε και πολλές φορές κατηγορηθήκαμε, μας είπαν “δεκανίκια” κλπ.(…)  Ποτέ δεν στηρίξαμε κάτι για προσωπικούς ή για παραταξιακούς λόγους. Γνώμονάς μας ήταν πάντα το συμφέρον και το καλό της πόλης. Το δημόσιο συμφέρον, το να έρθει η διαφάνεια σε όλες τις πτυχές της λειτουργίας του δήμου (είτε αυτό είναι καθαριότητα, είτε δημόσια περιουσία).

Για το Ενετικό Λιμάνι

Δείτε για παράδειγμα το λιμάνι. Στηρίξαμε την προσπάθεια να μπει τάξη στο Λιμάνι. To Λιμάνι και η Παλιά Πόλη είναι η ψυχή της πόλης. Πρέπει να την αναδείξουμε. Να μην επικρατήσει η κοντόφθαλμη λογική του τι μπορούμε να βγάλουμε σήμερα, θα καταστρέψουμε το μέλλον. Εάν υπάρχει πολιτική βούληση, μπορεί να γίνει.

Για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου

“Είμαστε στην σωστή κατεύθυνση προς το στρατόπεδο Μαρκοπούλου (..) Το σημαντικότερο βήμα έγινε, παραχωρήθηκε το στρατόπεδο. Τώρα μένει να δούμε το δεύτερο βήμα, το πώς θα αξιοποιήσουμε το στρατόπεδο” τόνισε, εξηγώντας πως το ζητούμενο είναι “να κυριαρχήσει το πράσινο και να γίνει ο πνεύμονας της πόλης κι όχι να δούμε μπετά”.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ