Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ισόβια και 11,5 χρόνια για τη δολοφονία της Καρολάιν – Η απόφαση του δικαστηρίου

μπάμπης-αναγνωστόπουλος-ισόβια-και-115-1243408

Ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 11 ετών και έξι μηνών, είναι η τελική ποινή που επέβαλλε το δικαστήριο, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, για τη δολοφονία της Καρολάιν, τη θανάτωση του σκύλου της οικογένειας αλλά και για τα άλλα δυο πλημμελήματα που του αποδόθηκαν (ψευδή κατάθεση κατ΄ εξακολούθηση και ψευδή καταγγελία αφού μετά το άγριο έγκλημα σκηνοθέτησε μια δήθεν ληστεία.). Ακόμη το δικαστήριο επέβαλλε και χρηματική ποινή στον κατηγορούμενο ύψους 21. 000 ευρώ.

Αναλυτικά το δικαστήριο του επέβαλε:

  • ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση
  • πρόσκαιρη κάθειρξη 10 ετών για θανάτωση ζώου συντροφιάς και 20.000
  • ποινή φυλάκισης ενός έτους για πράξη ψεύδους καταγγελίας
  • ποινή φυλάκισης 3 ετών και 3.000 ευρώ για ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση

Συνολικά η ποινή που επιβλήθηκε είναι ισόβια και κάθειρξη 11 ετών και έξι μηνών.

Η απόφαση είναι ομόφωνη, όπως και ομόφωνη είναι και η απόφαση περί μη αναγνώρισης ελαφρυντικών στον κατηγορούμενο.

Ελαφρυντικά ζήτησε η υπεράσπιση

Νωρίτερα, να αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης, τη στιγμή που το Δικαστήριο εξέταζε την ποινή για τον 33χρονο συζυγοκτόνο.

Ωστόσο, η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου πρότεινε να μην χορηγηθεί κανένα ελαφρυντικό στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Συγκεκριμένα, η Εισαγγελέας του ΜΟΔ κα Σταθουλοπούλου ζήτησε να απορριφθούν όλα τα αιτήματα του κατηγορούμενου, για την αναγνώριση ελαφρυντικών, ενώ χαρακτήρισε «διθυραμβικές τις ένορκες βεβαιώσεις», για το ποιόν του.

«Οι ένορκες βεβαιώσεις είναι διθυραμβικές, μέχρι το έγκλημα που διέπραξε είχε εξέχουσα υπηρεσιακή ζωή και μια καλή οικογενειακή ζωή. Τα εγκλήματα όμως, για τα οποία κρίθηκε ένοχος, έχουν χαρακτήρα ειδεχθή και έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην κοινωνία. Τι να κάνω όταν ακούω πως είχε ασφαλίσει τη γυναίκα του για να έχει μια καλή ζωή, αφού τη σκότωσε. Χάνεται αμέσως η ισορροπία» είπε η εισαγγελέας .

Παράλληλα πρόσθεσε: «Είμαι απολύτως πεπεισμένη ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Αδιανόητο το δικαστήριο να στηρίξει ελαφρυντικό στην λογική ότι ήταν ένας καλός οικογενειάρχης που εξόντωσε την οικογένειά του».

«Άφησε την Καρολάιν μόνο όταν βεβαιώθηκε ότι ήρθε το τέλος»

Νωρίτερα, η κα Σταθοπούλου, είχε ζητήσει την ενοχή του πιλότου, λέγοντας ότι «Η πράξη τελέστηκε με άμεσο δόλο. Κυριάρχησε με τις ενέργειες του της αιτιώδους διαδρομής. Ένιωθε την αγωνία της από την ασφυξία. Συγκλονιστικό ότι χρόνος που ενήργησε είναι πολύς. Κατά την κρίση μου είχε το χρόνο να κάνει πίσω και να μην αφαιρέσει τη ζωή της γυναίκας του».

«Ο φόνος έγινε για ασήμαντη αφορμή», ανέφερε η ίδια και συνέχισε: «Ο κατηγορούμενος ούτε βρισιές δεν μπόρεσε να επικαλεστεί. Γιατί κι ο ίδιος ξέρει ότι δεν υπάρχει προφανής αιτία».

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook