Μπάμιες με χρωματιστές πιπεριές

μπάμιες-με-χρωματιστές-πιπεριές-1063199

Η μπάμια, το λαχανικό που μπαίνει στις κουζίνες σχεδόν όλου του κόσμου, έχει ή φανατικούς φίλους ή φανατικούς εχθρούς. Εάν μαγειρευτεί σωστά και συνδυαστεί με τα κατάλληλα υλικά, μπορεί να δώσει τα πιο νόστιμα φαγητά.

Μερίδες:6 Χρόνος προετοιμασίας:45′ Χρόνος μαγειρέματος:60′ Έτοιμο σε:1:45′ Χρόνος αναμονής:1 ώρα

από τη Σιμόνη Καφίρη

Υλικά

1½ κιλό μπάμιες

1 πιπεριά πράσινη

1 πιπεριά κόκκινη

1 πιπεριά κίτρινη

2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

⅔ φλιτζανιού ελαιόλαδο

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

600γρ. ντομάτες

½ φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί

1 φλιτζάνι δυόσμο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένα

2 φλιτζάνια φέτα θρυμματισμένη

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Πλένετε τις μπάμιες και με κοφτερό μαχαιράκι καθαρίζετε προσεκτικά το κοτσανάκι τους γύρω γύρω δημιουργώντας έναν κώνο χωρίς να σκίσετε τον καρπό τους και διαλυθούν.

Τις αραδιάζετε σε ταψί, τις ραντίζετε με το ξίδι και με λίγο αλάτι και τις αφήνετε στην άκρη ή στον ήλιο για 1 ώρα περίπου. Τις ξεπλένετε και τις στραγγίζετε.

Πλένετε τις πιπεριές, τις καθαρίζετε και τις κόβετε σε λεπτά μπαστουνάκια.

Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, τις κόβετε στα τέσσερα και τις πιέζετε πάνω από ένα σουρωτήρι για να φύγουν τα σποράκια τους μαζεύοντας όμως το ζουμί τους σε μπολ. Κόβετε τη σάρκα τους σε κυβάκια.

Ζεσταίνετε το μισό λάδι σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια, τα μπαστουνάκια από τις πιπεριές και το σκόρδο. Σιγομαγειρεύετε για 20 λεπτά ανακατεύοντας κάθε τόσο. Βγάζετε τα λαχανικά από το τηγάνι και τα μεταφέρετε σε ταψί.

Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι στο ίδιο σκεύος και σοτάρετε τις μπάμιες ανακατεύοντας απαλά ή κουνώντας το σκεύος με προσοχή για να μη διαλυθούν. Όταν ροδίσουν ελαφρά, αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και τις απλώνετε από πάνω από το μίγμα με τις πιπεριές.

Προσθέτετε τις ντομάτες μαζί και το ζουμάκι που φυλάξατε, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με τη ζάχαρη. Προσθέτετε μισό φλιτζάνι ζεστό νερό. Πασπαλίζετε με το δυόσμο ή το μαϊντανό, σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 30 λεπτά περίπου.

Ξεσκεπάζετε το ταψί, προσθέτετε τη φέτα και συνεχίζετε το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμα.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook