Μπαλωμενάκης: Θα πάρουμε το μεγαλύτερο κομμάτι από όσους ψηφοφόρους απείχαν στις Ευρωεκλογές

μπαλωμενάκης-θα-πάρουμε-το-μεγαλύτερ-886064

Σε προεκλογικό «πυρετό» βρίσκονται τα Χανιά, με τον Αντώνη Μπαλωμενάκη να ζητάει την ψήφο των Χανιωτών ώστε να υπερασπιστεί τα συμφέροντά τους για ακόμη μία φορά στην Βουλή.

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ είναι αισιόδοξος για ένα θετικό αποτέλεσμα στην εκλογική διαδικασία της 7ης Ιουλίου, που θα ανατρέψει αυτό των Ευρωεκλογών:

«Είχε πολύ κόσμο στην συγκέντρωση του πρωθυπουργού χθες στο Ηράκλειο, ήταν πολύ δυναμική. Κοιτάζουμε το ποσοστό της αποχής, και από αυτό που θα επανακάμψει θα πάρουμε το μεγαλύτερο κομμάτι. Το ερώτημα είναι, γιατί δεν ψήφισε ο κόσμος, από αδιαφορία ή έλλειψη αντίληψης για το διακύβευμα των εκλογών;

Στις προηγούμενες κυριάρχησαν λιγότερο οι αναλύσεις και περισσότερο τα συνθήματα. Τώρα προσπαθούμε να γίνει το αντίθετο. Έτσι, ξεκάθαρα υποδηλώνει φόβο η στάση του Μητσοτάκη κόντρα στο debate. Ο κόσμος το αντιλαμβάνεται αυτό.»

Λόγω της ιδιότητάς του ως πρόεδρος σε δύο πολύ σημαντικές εξεταστικές επιτροπές, των δανείων των κομμάτων και της διαφθοράς στην υγεία, η συζήτηση επικεντρώθηκε στα ζητήματα αυτά, με τον ίδιο να σχολιάζει:

«Εάν ήταν κάποιος βουλευτής της ΝΔ πρόεδρος της εξεταστικής για τα δάνεια των κομμάτων και την υγεία, θα είχε… χαλάσει τον κόσμο, αλλά δεν με εκφράζει αυτό. Εμείς στείλαμε οτι έπρεπε στη δικαιοσύνη και τα δύο κόμματα είναι υπόλογα στον ελληνικό λαό. Πρέπει να δώσουν εξηγήσεις.

Το δάνειο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν 8.9 εκατ και εξυπηρετούνταν, ενώ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χρωστούν εκατοντάδες εκατομμύρια. Αν ψάξει κανείς για «μπαταχτσήδες» πρέπει να τους ψάξει σε άλλα κόμματα, αλλά σε μεγάλα και μικρά ΜΜΕ. Ο Κήρυκας Χανίων χρωστούσε χρήματα για 13 χρόνια, δεν τους ενόχλησε κανένας. Από πηγή στον Άρειο Πάγο ξέρω οτι διενεργείται εξέταση για το αδίκημα της απιστίας στην σύμβαση δανείου αυτής της υπόθεσης. Πρόκειται για σκάνδαλο. Μόνο η ανάδειξή τους είναι σημαντικό πολιτικό γεγονός.

Πρέπει να κρίνουμε ως πολίτες για την πρακτική συναλλαγών που οδηγούσε σε κατασπατάληση χρημάτων, όπως τα συγκλονιστικά ελλείμματα του ΚΕΕΛΠΝΟ, όπου έλειπαν 90 εκατ. Κάποια στιγμή έχω την ελπίδα οτι από τη δικαιοσύνη θα εξιχνιαστούν όλες αυτές οι υποθέσεις.»

Όσον αφορά την συμβολή του στο νομό Χανίων, ανέφερε, μεταξύ άλλων:

«Το μεγαλύτερο επίτευγμα είναι το στρατόπεδο Μαρκοπούλου και χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια. Χρειάστηκαν αλλεπάλληλες συσκέψεις για να ρυθμιστούν οι συμφωνίες, ενώ υπήρχαν και πολλές νομικές ιδιαιτερότητες.

Η ίδρυση του Ινστιτούτου Πετρελαίου, όπου έχω συμβάλει αποφασιστικά, είναι επίσης πολύ σημαντικά. Στο χέρι μας είναι να έχουμε ένα σύγχρονο κράτος εξασφαλίζεται και το περιβάλλον και η ανάπτυξη της χώρας.

Υπάρχει θέμα ενημέρωσης στον κόσμο. Επιπλέον, το κύριο μέρος των έργων περνάει και μέσα από την αυτοδιοίκηση. Ο ρόλος του βουλευτή είναι κυρίως στην προώθηση θεμάτων και πρωτοβουλιών. Εκείνο που δεν κάναμε είναι να βγαίνουμε κάθε τρεις και λίγο στα μέσα.»

Για τον «πόλεμο» που λένε πολλοί οτι δέχεται η κυβέρνηση από τα κανάλια, ξεκαθάρισε:

«Ο κόσμος ξέρει οτι ως τώρα υπήρχε μία ασυδοσία. Μέχρι τώρα δεν πλήρωναν κι έτσι εξηγείται ο πόλεμος που κάνουν τα κανάλια στον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς διαλέξαμε αυτό τον δρόμο και μπήκε μια τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Είναι ένας δρόμος τιμιότητας και προς το συμφέρον του ελληνικού λαού.

Τα μεγάλα συμφέροντα στον χώρο της ενημέρωσης είναι το πρόβλημα. Η νομοθεσία δεν τηρήθηκε στους περιφερειακούς σταθμούς. Το καθεστώς είναι παραπλήσιο με τα πανελλήνιας εμβέλειας κανάλια, υπονομεύουν όμως τον εθνικό διάλογο. Εκεί πέφτει χρήμα. Ο Κυριάκος Βελόπουλος καυχήθηκε οτι δίνει 100.000€ σε περιφερειακούς σταθμούς. Αυτό είναι εντελώς παράνομο.»

Η απλή αναλογική θα εφαρμοστεί στην επόμενη εκλογική διαδικασία, επισήμανε:

«Το ΚΙΝΑΛ λειτουργεί αυτοκαταστροφικά ως μικρότερο κόμμα για να καταργήσει ένα νόμο που ευνοεί τα μικρότερα κόμματα. Οποτεδήποτε όμως και να αλλάξει ο νόμος, οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική. Η εμπειρία του ελληνικού λαού από αυτοδύναμες κυβερνήσεις είναι καταστροφική, αφού αυτές μας έφεραν στην κρίση. Εμείς με τους ΑΝΕΛ χωρίσαμε τους δρόμους μας, όταν δεν μπορούσαμε όμως να προχωρήσουμε άλλο.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook