«Μπάχαλο» με τις πτήσεις επαναπατρισμού – Η καταγγελία νεαρού Χανιώτη

μπάχαλο-με-τις-πτήσεις-επαναπατρισ-1017700

Δεν ξέρουν τι τους… ξημερώνει οι Έλληνες που ζουν στην Αγγλία και είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν στην Ελλάδα εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Εκατοντάδες είναι αυτοί που «ξεμένουν» στα αεροδρόμια λόγω ξαφνικών ακυρώσεων πτήσεων μετά και την αναστολή των πτήσεων από και προς την Αγγλία Τουρκία, Ισπανία, Ιταλία, έπειτα από σχετική οδηγία (NOTAM) της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας (ΥΠΑ), που ανακοινώθηκε χθες και έχει ισχύ ισχύ μέχρι τις 15 Απριλίου.

Ανάμεσά τους και ένας νεαρός Χανιώτης, ο οποίος δεν ξέρει αν θα καταφέρει να επιστρέψει στην πατρίδα του, την ώρα που όλα δείχνουν οτι η Μεγάλη Βρετανία θα γίνει νέα… Ιταλία.

Στο πλαίσιο αυτό, η πρεσβεία της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία διέθεσε φόρμα για πτήσεις επαναπατρισμού, όπως βλέπετε στις εικόνες που διέθεσε στο zarpanews.gr ο 26χρονος Χανιώτης. Ωστόσο, από τότε όχι μόνο δεν έχει προβεί σε κάποια νέα επίσημη ενημέρωση, αλλά, αντίθετα, δεν υπάρχει καμία απάντηση στα mail ή τις κλήσεις που κάνουν αγωνιωδώς οι εν αναμονή ταξιδιώτες προκειμένου να ενημερωθούν.

Έσχατη λύση, στην περίπτωση του συμπατριώτη μας, να κλείσει εισιτήρια για Ελλάδα ταξιδεύοντας μέσω Ουγγαρίας, απ’ όπου πραγματοποιούνται προς το παρόν δρομολόγια. Θα τα καταφέρει; Άγνωστο ακόμα και για τον ίδιο, αφού η ενημέρωση των αρχών για τις πτήσεις είτε γίνεται με το σταγονόμετρο, είτε είναι ανύπαρκτη.

Έκκληση (και απαίτηση) όλων οι αρχές να σκύψουν πάνω από το ζήτημα των ανθρώπων που μένουν μετέωροι στα αεροδρόμια, αφού, εξάλλου, εκείνες ήταν που όφειλαν να έχουν προχωρήσει στην απαραίτητη προεργασία πριν ανακοινώσουν την απότομη γεωγραφική «απομόνωση» της χώρας.

zarpanewsgr

3 thoughts on “«Μπάχαλο» με τις πτήσεις επαναπατρισμού – Η καταγγελία νεαρού Χανιώτη

  1. Δεν πρέπει να γίνεται επαναπατρισμός για όλους αδιακρίτως, εν μέσω ολικού αποκλεισμού, γιατί έτσι ματαιώνουμε την εγχώρια προσπάθειά μας. Θα πρέπει να γίνεται μόνο για ορισμένες εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις και αφού προηγηθεί έλεγχος ΠΡΙΝ την επιβίβαση στο αεροπλάνο για να μην κολλήσουν και οι υπόλοιποι επιβάτες κατά το ταξίδι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook