Μπάχαλο με την τράπεζα θεμάτων και στα Χανιά – Τι έγινε με τις εξετάσεις στα Λύκεια

μπάχαλο-με-την-τράπεζα-θεμάτων-και-στα-1701417

Σοβαρά προβλήματα στη διενέργεια των ενδοσχολικών εξετάσεων στα Λύκεια των Χανίων ανέκυψαν το πρωί της Δευτέρας, έπειτα από πρόβλημα προσβασιμότητας που παρουσιάστηκε στην τράπεζα θεμάτων. Στα Χανιά, σε σειρά σχολείων πολλοί μαθητές αποχώρησαν έπειτα από μακρά αναμονή και δεν έγραψαν εξετάσεις.

Η αιτία του προβλήματος

Όπως εξήγησε στο Zarpa Radio 89.6 ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων, Χρήστος Μπέλμπας, το σύστημα των προαγωγικών εξετάσεων στα Λύκεια προβλέπει ένα μέρος των θεμάτων να τα βάζουν οι διδάσκοντες καθηγητές και ένα μέρος επιλέγεται με κλήρωση από την τράπεζα θεμάτων. Νωρίς το πρωί, οι εκπαιδευτικοί μπαίνουν στο ηλεκτρονικό σύστημα και λαμβάνουν τα θέματα της τράπεζας θεμάτων, αλλά το πρωί της Δευτέρας το σύστημα αυτό είχε πέσει και δεν ήταν προσβάσιμο.

Αποτέλεσμα ήταν να μην μπορούν να ξεκινήσουν οι εξετάσεις. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ στηλίτευσε το γεγονός ότι το υπουργείο, ενώ γνώριζε το πρόβλημα, δεν έδωσε τη δυνατότητα να γίνουν οι εξετάσεις με θέματα που θα έβαζαν εξ ολοκλήρου οι διδάσκοντες σε κάθε σχολείο, αφού επρόκειτο για τις προαγωγικές εξετάσεις.

Στη συνέχεια το πρόβλημα άρχισε να αποκαθίσταται, αλλά με πολύ αργούς ρυθμούς. Σε κάποια σχολεία τα θέματα κατέβαιναν, σε άλλα όχι, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αλαλούμ. Κάποιοι μαθητές δεν θέλησαν να περιμένουν για ώρες και έφυγαν από τα σχολεία.

Τι έγινε στα Χανιά

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Παναγιώτη Αμπελά, σε όλα τα σχολεία των Χανίων εντέλει μοιράστηκαν τα θέματα και οι εξετάσεις ξεκίνησαν, αλλά πολλοί μαθητές είχαν ήδη αποχωρήσει. Τώρα, η διεύθυνση Εκπαίδευσης εξετάζει το τι θα γίνει με τα παιδιά που δεν έγραψαν. Στην Α’ και τη Β’ Λυκείου θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με αναπροσαρμογή των προγραμμάτων.

Οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις εντοπίστηκαν στα ΕΠΑΛ λόγω του μεγάλου εύρους των γνωστικών αντικειμένων.

Το υπουργείο Παιδείας αργότερα ανακοίνωσε ότι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου θα εξεταστούν την Τρίτη, ενώ οι μαθητές Α’ και Β΄Λυκείου μέχρι τις 15 Ιουνίου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook