Μπάχαλο με την είσοδο των παιδιών στην εστίαση – Άλλα λέει ο Οικονόμου, άλλα ο Άδωνις

μπάχαλο-με-την-είσοδο-των-παιδιών-στην-1282467

Ο Γιάννης Οικονόμου μίλησε για διόρθωση στην αρχική ΚΥΑ που προέβλεπε τον αποκλεισμό των ανεμβολίαστων νέων, 12-17 ετών, από τους κλειστούς χώρους εστίασης, αλλά 40 λεπτά αργότερα ο Άδωνις Γεωργιάδης τον διέψευσε. «Δεν υπέγραψα ποτέ τέτοιο έγγραφο», είπε χαρακτηριστικά.

Οι κυβερνητικές παλινωδίες γύρω από τη διαχείριση της πανδημίας συνεχίζονται. Τελευταίο… επεισόδιο το μπέρδεμα σχετικά με τα μέτρα που ισχύουν από χθες, Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου και πιο συγκεκριμένα αναφορικά με την είσοδο των ανεμβολίαστων παιδιών 12-17 ετών στους κλειστούς χώρους της εστίασης.

Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, την Κυριακή δόθηκε στη δημοσιότητα ΚΥΑ που προέβλεπε τον αποκλεισμό των ανεμβολίαστων παιδιών 12-17 ετών από τους χώρους εστίασης. Ακολούθησε το ΦΕΚ στο οποίο είχε προστεθεί νέο κείμενο, το οποίο ανέφερε ότι είναι εφικτή η είσοδός τους εφόσον έχουν υποβληθούν προηγουμένως σε rapid test. Νέο ΦΕΚ δημοσιεύτηκε την Τρίτη το πρωί στο οποίο ξεκαθαρίζεται πλέον το θέμα.

Και το μπέρδεμα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο γιατί άλλα λέει ο Γιάννης Οικονόμου κι άλλα ο Άδωνις Γεωργιάδης και μάλιστα στο ίδιο κανάλι, στην ίδια εκπομπή, με σαράντα λεπτά διαφορά.

Την αρχή έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», στις 08:20 το πρωί, παραδέχθηκε ότι έγινε διόρθωση. «Έτσι είναι. Η αρχική ΚΥΑ είχε ορισμένες παραλείψεις με βάση το πώς είχε δημιουργηθεί η κατάσταση με το υγειονομικό πλαίσιο τελευταία. Διευκρινήστηκε χθες. Όσοι από τους ανήλικους 12-17 είναι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να προσκομίζουν αυτά τα rapid test. Βεβαίως υπάρχει πάντα η δυνατότητα του εμβολιασμού και πάμε καλά στους εμβολιασμούς των ανηλίκων».

Στις 09:00 ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος είτε παρακολούθησε τον κ. Οικονόμου να λέει τα πάραπάνω, είτε τον ενημέρωσαν αποφάσισε να κάνει τηλεφωνική παρέμβαση, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τα περί διόρθωσης. «Δεν υπήρξε ποτέ καμία διόρθωση ως προς το θέμα της εισόδου των νέων 12-17 στα κέντρα της εστίασης», είπε και πρόσθεσε: «Αυτό που βλέπετε είναι ένα ηλεκτρονικό draft. Είναι πρόχειρο. Δεν είναι αυτό που κυκλοφόρησε. Δεν ξέρω ποιος το κυκλοφόρησε. Αυτό που υπέγραψα εγώ την Κυριακή το απόγευμα έχει αριθμό φύλλου.

Ουδέποτε η κυβέρνηση σκέφτηκε έστω και κατ’ ελάχιστο να μείνουν έξω από τα εστιατόρια οι ανεμβολίαστοι 12-17. Δεν υπέγραψα καμία ΚΥΑ χωρίς αυτό (σ.σ. που να προβλέπεται η είσοδος με rapid test των ανεμβολίαστων νέων)».

ieidiseis.gr 

2 thoughts on “Μπάχαλο με την είσοδο των παιδιών στην εστίαση – Άλλα λέει ο Οικονόμου, άλλα ο Άδωνις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook