Μους σοκολάτα με εσπρέσο και μπισκότα αμυγδάλου – καρύδας

μους-σοκολάτα-με-εσπρέσο-και-μπισκότα-1173434

Ένα απολαυστικό γλύκισμα με αέρινη μους σοκολάτα και μπισκότα, που μπορούν να απολαύσουν ακόμη και όσοι αποφεύγουν τη γλουτένη.

της Ντίνας Νικολάου

Μερίδες:6 Χρόνος προετοιμασίας:30′ Χρόνος μαγειρέματος:30′ Έτοιμο σε:60′

Υλικά
Για τα μπισκότα

400γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο

1 φλιτζάνι αμύγδαλα φιλέ

¾ φλιτζανιού ζάχαρη

ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι

1 πρέζα αλάτι

4 ασπράδια από μεγάλα αβγά

Για τη μους

250γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, θρυμματισμένη

2 κρόκους αβγών

2 κουτ. γλυκού καφέ εσπρέσο, σκόνη

100γρ. ζάχαρη

480γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά

Διαδικασία
Για τα μπισκότα: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190οC στον αέρα. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ινδοκάρυδο, τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι.

Χτυπάτε σε ένα μπολ τα ασπράδια με το πιρούνι να αφρίσουν (όχι σε μαρέγκα) και τα ρίχνετε στο μπολ με τα στεγνά υλικά. Ανακατεύετε καλά με τα χέρια μέχρι να φτιάξετε ένα ενιαίο μίγμα.

Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος μια λαμαρίνα του φούρνου. Παίρνετε 1 κουτ. σούπας από το μίγμα και πλάθετε με τα χέρια σε στρογγυλό μπισκότο. Αραδιάζετε τα μπισκότα στη λαμαρίνα, αφήνοντας 2-3εκ. απόσταση μεταξύ τους και ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Μεταφέρετε τα μπισκότα σε μια σχάρα και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Για τη μους: Βάζετε τα κομμάτια της σοκολάτας σε πυρίμαχο μπολ και το στερεώνετε στο χείλος μιας κατσαρόλας με λίγο νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί) ή τη λιώνετε σε φούρνο μικροκυμάτων, με διακεκομμένη λειτουργία του φούρνου (ζεσταίνουμετε για 30 δευτερόλεπτα και σταματάτε, βγάζετε, ανακατεύετε με σπάτουλα και ζεσταίνετε ξανά για 15 δευτερόλεπτα κ.ο.κ.). Αφήνετε τη σοκολάτα στην άκρη να κρυώσει λίγο.

Βάζετε σε μια κατσαρόλα 200ml κρέμας γάλακτος, τους κρόκους, τον εσπρέσσο, 70γρ. ζάχαρη και χτυπάτε με αβγοδάρτη. Βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνετε ανακατεύοντας συνεχώς για 4-5 λεπτά. Δεν πρέπει να αφήσετε το μίγμα να βράσει.

Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ωραίο, γυαλιστερό μίγμα. Τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά, αδειάζετε το μίγμα σε κρύο μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά.

Βάζετε στον κάδο του μίξερ την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάτε σε σαντιγί. Ρίχνουμε λίγη λίγη τη σαντιγί στο μπολ με το μίγμα σοκολάτας και ανακατεύετε απαλά μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη μους. Μοιράζετε τη μους σε ποτήρια και διακοσμείτε με 1-2 μπισκότα καρύδας.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook