Μους λευκής σοκολάτας

μους-λευκής-σοκολάτας-1478673

Με βελούδινη υφή και άρωμα βανίλιας

Υλικά

  • 1 1/2 φλ. τσαγιού λευκή σοκολάτα
  • 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος, χωρισμένη
  • 1 κ. σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Ανάμεικτα φρέσκα μούρα, προαιρετικά

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε μια μικρή κατσαρόλα συνδυάστε τη σοκολάτα και τα 2/3 από την κρέμα γάλακτος.

Βήμα 2

Μαγειρέψτε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βήμα 3

Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Βήμα 4

Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να πήζει και προσθέστε τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας.

Βήμα 5

Χτυπήστε μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές και προσθέστε το 1/4 της κρέμας στο μείγμα σοκολάτας.

Βήμα 6

Ανακατέψτε καλά, προσθέστε και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε ξανά.

Βήμα 7

Τοποθετήστε σε μπολ επιδορπίου και διατηρήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες.

Βήμα 8

Εάν θέλετε γαρνίρετε με μούρα ή φρούτα της επιλογής σας.

 

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook