Μουντιάλ: Οι πόλεις και τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν την διοργάνωση του 2026

μουντιάλ-οι-πόλεις-και-τα-γήπεδα-που-θα-1468014

Μπορεί οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου να ανυπομονούν για το επερχόμενο Μουντιάλ 2022 που θα διεξαχθεί στο Κατάρ τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, όμως ο πρόεδρος της FIFA έχει στρέψει το βλέμμα του στο μέλλον και κοιτά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026!

Ο Τζάνι Ινφαντίνο γνωστοποίησε ότι η επόμενη διοργάνωση θα είναι πολύ διαφορετική καθώς θα συμμετέχουν 48 ομάδες (σε αντίθεση με την παρούσα μορφή του που συμμετέχουν 32), ενώ οι αγώνες θα αυξηθούν από 64 σε 80.

Σύμφωνα με τα πλάνα, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού θα υπάρξει συν-διοργάνωση μεταξύ τριών χωρών (ΗΠΑ – Καναδάς – Μεξικό) με τους αγώνες να μοιράζονται σε 60 στις ΗΠΑ και από 10 σε Καναδά και Μεξικό.

 

«Σήμερα το Παγκόσμιο Κύπελλο έχει 64 αγώνες. Το 2026, το Παγκόσμιο Κύπελλο έχει 80 Superbowls, 80 απίστευτα παιχνίδια, 80 τελικούς και πρέπει να φροντίσουμε να παίζονται στις καλύτερες συνθήκες» τόνισε ο Τζάνι Ινφαντίνο σε συνέντευξη Τύπου.

«Νομίζω ότι αυτό το μέρος του κόσμου δεν συνειδητοποιεί τι θα συμβεί εδώ το 2026. Ο κόσμος θα φτάσει στον Καναδά, το Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες με ένα μεγάλο κύμα χαράς και ευτυχίας, γιατί αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο είναι επίσης το άθλημα των μεταναστών, της ένταξης και της προσέγγισης των ανθρώπων» πρόσθεσε ο πρόεδρος της FIFA.

«Με 48 χώρες να έρχονται και να παίζουν σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, θα είναι καταπληκτικό και το ποδόσφαιρο μέχρι εκείνη τη στιγμή εδώ στη Βόρεια Αμερική θα είναι σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο. Σε αυτό το μέρος του κόσμου, σε αυτές τις τρεις χώρες, που κυριαρχούν στον κόσμο σε πάρα πολλούς τομείς: στην οικονομία, στον αθλητισμό κ.λπ. Αλλά στο νούμερο ένα άθλημα στον κόσμο που είναι το ποδόσφαιρο, δεν είστε ακόμα και ο στόχος πρέπει να είναι ότι θα ηγηθείτε στον κόσμο και στο νούμερο ένα άθλημα του κόσμου» συμπλήρωσε.

Αναλυτικότερα οι 16 πόλεις που θα φιλοξενήσουν αγωνιστική δραστηριότητα είναι:

Ατλάντα, Βοστώνη, Ντάλας, Χιούστον, Κάνσας Σίτι, Λος Άντζελες, Μαϊάμι, Νέα Υόρκη/Νιου Τζέρσεϊ, Φιλαδέλφεια, Σαν Φρανσίσκο, Σιάτλ (ΗΠΑ), Γουαδαλαχάρα, Μέξικο Σίτι, Μοντερέι (Μεξικό), Τορόντο και Βανκούβερ (Καναδάς).

Τα γήπεδα των αγώνων:

BC Place (Βανκούβερ), BMO Field (Τορόντο), στάδιο Αζτέκα (Μέξικο Σίτι), Estadio BBVA (Μοντερέι), Estadio Akron (Γουαδαλαχάρα), Λούμεν Φιλντ (Σιάτλ), Αροουχεντ Στέιντιουμ (Κάνσας Σίτι), ΜετΛάιφ Στέιντιουμ (Νέα Υόρκη), Ζιλέτ Στέιντιουμ (Βοστώνης), Λίνκολν Φαϊνάνσιαλ Φιλντ (Φιλαντέλφια), Λιβάις Στέιντιουμ (Σαν Φρανσίσκο), Σόφι Στέιντιουμ (Λος Αντζελες), AT&T Stadium (Ντάλας), NRG Stadium (Χιούστον), Μερτσέντες-Μπενζ Στέιντιουμ (Ατλάντα) και Χαρντ Ροκ Στέιντιουμ (Μαϊάμι).

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook