Μουντιάλ 2022: Πουλήθηκαν 2,45 εκατομμύρια εισιτήρια

μουντιάλ-2022-πουλήθηκαν-245-εκατομμύρια-ει-1469676

Λιγότερες από 100 ημέρες να απομένουν μέχρι την έναρξη του Μουντιάλ 2022 (με πρεμιέρα στις 20 Νοεμβρίου), για το οποίο έχουν πουληθεί συνολικά 2,45 εκατομμύρια εισιτήρια, όπως γνωστοποίησε η FIFA.

Το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί στη Μέση Ανατολή αναμένεται να συγκεντρώσει φιλάθλους από όλο τον κόσμο καθώς άνθρωποι από το Κατάρ, την ΗΠΑ, την Αγγλία, την Σαουδική Αραβία, το Μεξικό, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Γαλλία, την Αργεντινή, την Βραζιλία και την Γερμανία έχουν αγοράσει τα περισσότερα.

Οι φίλαθλοι που θα κάνουν το ταξίδι και θα βρεθούν στο Κατάρ θα έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν όλα τα γήπεδα στα οποία φιλοξενείται η διοργάνωση, μέσα σε μία ημέρα καθώς οι μεταξύ τους αποστάσεις είναι ελάχιστες.

Αναλυτικά η λίστα με τα γήπεδα:

– Ντόχα, Khalifa International Stadium (40.000 θέσεις): το μοναδικό στάδιο του Κατάρ που υπήρχε πριν από την επιλογή της χώρας ως διοργανώτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

– Aλ-Κορ, Al-Bayt Stadium (60.000 θέσεις): αυτό το στάδιο, με ιδιαίτερη πρόσβαση για τους φιλάθλους (μόνο με λεωφορείο ή ταξί), χτίστηκε με τη μορφή σκηνής Βεδουίνων.

– Al-Βακράχ, Al-Janoub Stadium (40.000 θέσεις): το σχήμα αυτού του σταδίου είναι εμπνευσμένο από τις γάστρες των ψαρόβαρκων που υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό στις ακτές της Αραβικής Χερσονήσου.

– Ντόχα, Education City Stadium (40.000 θέσεις): πολύ εύκολη η πρόσβαση στο στάδιο, το οποίο έχει σχήμα διαμαντιού.

– Aλ-Ραγιάν, Ahmad Bin Ali (40.000 θέσεις): μια γραμμή μετρό έχει δημιουργηθεί ειδικά για τη σύνδεση της Ντόχα με αυτό το στάδιο που βρίσκεται σε μια από τις πιο ιστορικές πόλεις της χώρας, όχι μακριά από την έρημο.

– Ντόχα, Al-Thumama (40.000 θέσεις): ο σχεδιασμός του είναι εμπνευσμένος από το «taqiyah», παραδοσιακό ανδρικό κάλυμμα κεφαλής της περιοχής.

– Ντόχα, Stadium 974 (40.000 θέσεις): αυτό το στάδιο κατασκευάστηκε από κοντέινερ και άλλα επαναχρησιμοποιημένα υλικά. Θα αποσυναρμολογηθεί πλήρως μετά το τουρνουά.

– Λουσάιλ, Lusail Iconic Stadium (80.000 θέσεις): βρίσκεται σε μια πόλη που δημιουργήθηκε ειδικά για το τουρνουά και αυτό το στάδιο θα φιλοξενήσει τον τελικό.

Μπορεί οι διοργανωτές και μία μεγάλη μερίδα των φιλάθλων να περιμένουν την πρώτη σέντρα του Μουντιάλ, όμως οι καταγγελίες για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για τον θάνατο πολλών εργαζομένων κατά την διάρκεια κατασκευής των εγκαταστάσεων ξεσήκωσαν ένα μεγάλο κύμα ενάντια στην FIFA αλλά και την χώρα που φιλοξενεί το Μουντιάλ.

Μεταξύ των ανθρώπων που εξέφρασαν την άποψή τους είναι ο Γάλλος θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, Ερίκ Καντονά, ο οποίος είπε ότι δεν θα παρακολουθήσει ούτε έναν αγώνα, αλλά και ο πρώην πρωταθλητής Κόσμου με την Γερμανία, Φίλιπ Λαμ.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook