Μουντιάλ 2022: Οι προβληματισμοί της Ολλανδίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα

μουντιάλ-2022-οι-προβληματισμοί-της-ολλα-1547419

Ενθουσιασμένος με την εξαιρετική οργάνωση αλλά προβληματισμένος με την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι ο προπονητής της Ολλανδίας Λούις φαν Χάαλ, ενόψει της πρεμιέρας του Μουντιάλ 2022 που διεξάγεται στο Κατάρ (20/11). Ο ομοσπονδιακός τεχνικός υποστήριξε ότι οι φίλαθλοι που θα μποϊκοτάρουν το Παγκόσμιο Κύπελλο δικαίως ανησυχούν για το πως η οικοδέσποινα χώρα διαχειρίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Βέβαια ο φαν Χάαλ δεν… μάσησε τα λόγια του και τόνισε ότι το Μουντιάλ «πρέπει να διεξάγεται στις πιο έμπειρες ποδοσφαιρικές χώρες», καθώς το Κατάρ είναι πολύ μικρό για να φιλοξενήσει την μεγαλύτερη ποδοσφαιρική γιορτή με 32 εθνικές ομάδες από όλο τον πλανήτη. «Το γήπεδο προπόνησης που έχουμε δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Το ξενοδοχείο και η οργάνωση είναι φανταστικά. Ανυπομονώ πραγματικά για το τουρνουά, αλλά είναι πιο σημαντικό οι παίκτες μου να αισθάνονται το ίδιο», πρόσθεσε.

Η Ολλανδία έχει ένα ισχυρό ρόστερ και πολλοί πιστεύουν ότι θα μπορέσει να διεκδικήσει μια θέση στα ημιτελικά, έχοντας στο πλευρό της τους 3.000 οργανωμένους φιλάθλους που έχουν δηλώσει ότι θα παρευρεθούν στις αναμετρήσεις της ομάδας. «Είναι φανταστικό που θα είναι εδώ», είπε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο έμπειρος τεχνικός.

«Έχουν δίκιο οι φίλαθλοι που το μποϊκοτάρουν το Μουντιάλ»

Ο φαν Χάαλ τόνισε ότι οι φίλαθλοι που το μποϊκοτάρουν την διοργάνωση έχουν δίκιο, αλλά θα ήθελε την υποστήριξη των συμπατριωτών του, έστω και μέσω της… τηλεόρασης, σε περίπτωση που καταφέρει να οδηγήσει την ομάδα του στην κατάκτηση του τροπαίου. «Έχουν δίκιο οι φίλαθλοι που μποϊκοτάρουν το Μουντιάλ λόγω ανησυχιών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά ελπίζω να παίξουμε τόσο καλά που στο τέλος του τουρνουά, όταν παίξουμε τον τελικό, θα παρακολουθήσουν στην τηλεόραση πόσο καλοί είμαστε», τόνισε.

Μια έρευνα με 28.000 ερωτηθέντες στην Ολλανδία, που διεξήχθη από την EenVandaag και δημοσιεύθηκε την Τρίτη, ανέφερε ότι μόνο το 14% ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει το τουρνουά. Οι Ολλανδοί έχουν κληρωθεί στον πρώτο όμιλο μαζί με την οικοδέσποινα χώρα, τον Ισημερινό και την Σενεγάλη την οποία θα αντιμετωπίσουν τη Δευτέρα 21/11 ξεκινώντας τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. «Πιστεύω ότι δεν έχουμε τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο στην ομάδα μας, αλλά πιστεύω στο χτίσιμο της ομάδας και στην τακτική και έχουμε παίκτες που μπορούν να εκτελέσουν το τακτικό πλάνο του προπονητή», συμπλήρωσε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook