Μουντιάλ 2022: Επένδυση 56 εκατομμυρίων σε μία φανέλα

μουντιάλ-2022-επένδυση-56-εκατομμυρίων-σε-μ-1547419

Το κάθε Μουντιάλ είναι μια γιορτή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, με εθνικές ομάδες από όλο τον πλανήτη να συγκεντρώνονται και να ανταγωνίζονται για το βαρύτιμο τρόπαιο, όμως από την πλευρά του marketing είναι μία τεράστια ευκαιρία για τις εταιρίες προκειμένου να πάρουν παγκόσμια προβολή.

Έτσι δίπλα στο εθνόσημο οι φανέλες των ομάδων έχουν ραμμένο και το λογότυπο της εταιρίας αθλητικών ειδών που τους προμηθεύει με τον απαραίτητο εξοπλισμό, με αποτέλεσμα οι εμπορικές συμφωνίες να περιλαμβάνουν πολλά εκατομμύρια.

Έτσι και φέτος στο Μουντιάλ 2022 του Κατάρ (20/12-18/12), μεταξύ των 32 φιναλίστ, η Γερμανία βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας των ομάδων με τις ακριβότερες φανέλες. Αναλυτικότερα, οι «αετοί» έχουν συνάψει συμφωνία ύψους 56 εκατομμυρίων δολαρίων τη σεζόν με την Adidas, ενώ στην δεύτερη θέση βρίσκεται η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία που παίρνει 48 εκατομμύρια από τη Nike.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η εθνική ομάδα της Αγγλίας, η οποία τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με την Nike και η φετινή της συμφωνία αξίζει 44 εκατομμύρια δολάρια, με την Βραζιλία να βρίσκεται στην 4η θέση με 35 εκατομμύρια κάθε χρονιά επίσης από τη Nike. Τέλος την πρώτη πεντάδα κλείνει η Ισπανία, η οποία λαμβάνει 25 εκατομμύρια από την Adidas.

Σημειώνεται ότι η εθνική ομάδα της Δανίας έχει μεν υπογράψει συμφωνία με την Hummel, αλλά ο σχεδιασμός της φετινής φανέλας θα έχει ιδιαίτερο νόημα.

Μονόχρωμες φανέλες χωρίς κανένα διακριτικό θα φορέσουν οι παίκτες της εθνικής ομάδας της Δανίας, θέλοντας να διαμαρτυρηθούν με αυτόν τον τρόπο στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη μεταχείρισή του προς τους μετανάστες και τους εργάτες.

Ο πάροχος αθλητικών ειδών Hummel έδωσε τις πρώτες εικόνες με την φανέλα της εθνικής ομάδας της Δανίας, με την πρώτη να έχει κόκκινο χρώμα, την δεύτερη να έχει άσπρο χρώμα και την τρίτη να είναι μαύρη «αντιπροσωπεύοντας το χρώμα του πένθους», όπως τόνισε. Ως μέρος του σχεδιασμού, το σήμα της Δανίας δεν θα είναι εύκολα διακριτό όπως επίσης και τα διακριτικά του παρόχου εμφανίσεων, με την Hummel να τονίζει ότι θέλει να κάνει μια έμμεση δήλωση για κάτι με το οποίο διαφωνεί.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook