Μουντιάλ 2022: Άγγλοι ντύθηκαν σταυροφόροι και πήγαν στο γήπεδο – Τους έδιωξαν οι σεκιούριτι

μουντιάλ-2022-άγγλοι-ντύθηκαν-σταυροφόρ-1574646

Σε μεγάλα ποδοσφαιρικά τουρνουά ορισμένοι Αγγλοι ντύνονται «σταυροφόροι» και πάνε στα γήπεδα για να παρακολουθήσουν τους αγώνες των «τριών λιονταριών». Ομως στα γήπεδα του Κατάρ όπου διεξάγεται το Μουντιάλ 2022 αυτό απαγορεύεται και δύο Αγγλοι… έφαγαν πόρτα από τους σεκιούριτι. Οι εικόνες των Άγγλων οπαδών να είναι ντυμένοι σταυροφόροι και οι αρχές να τους απαγορεύουν την είσοδο έγιναν viral στο διαδίκτυο.

Η FIFA είχε προειδοποιήσει πριν την έναρξη του Μουντιάλ πως οι «σταυροφόροι» μπορεί να είναι μέρος του folklore του ποδοσφαίρου, αλλά στις αραβικές χώρες δεν είναι αποδεκτό. Οι οπαδοί επιχείρησαν να μπουν πέντε φορές αλλά δεν τα κατάφεραν και έχασαν ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο της ομάδας τους με το Ιράν.

«Τα κοστούμια των σταυροφόρων, από τη σκοπιά των Αράβων, μπορεί να είναι προσβλητικά για τους μουσουλμάνους», αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με την Daily Star, οι στολές των σταυροφόρων κατασχέθηκαν και στη συνέχεια οι δύο οπαδοί αφού έβαλαν ρούχα, καταγγέλλουν πως τους έβαλαν σε ένα δωμάτιο και τους ζήτησαν να γδυθούν για να τους «εξευτελίσουν». Ο 57χρονος μηχανικός που φορούσε στολή σταυροφόρου, υποστήριξε δε πως «επειδή έχω αρκετά τατουάζ τα… μελετούσαν για αρκετή ώρα και τα διακωμωδούσαν. Δεν έψαξαν κάτι, ήθελαν να μας εξευτελίσουν». Μάλιστα κατήγγειλε πως του ζήτησαν να βγάλει το παντελόνι του με μόνο σκοπό τον εξευτελισμό του.

reader.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook