«Μου έχουν τρυπήσει όλα τα εσώρουχα…»: Απίθανες οι δικαιολογίες πολιτών στους ελέγχους

μου-έχουν-τρυπήσει-όλα-τα-εσώρουχα-1169365

Οι πολίτες χρησιμοποιούν πολλές και απίθανες δικαιολογίες όταν τους σταματάει η αστυνομία για έλεγχο.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. μίλησε στο Star για τη μεγάλη κινητικότητα του κόσμου στις αγορές και στο κέντρο της Αθήνας εν μέσω lockdown.

Όπως είπε, ο κόσμος ήταν πολύς αν και οι περισσότεροι τηρούσαν τα μέτρα, κρατώντας αποστάσεις και φορώντας τις μάσκες, ωστόσο οι ουρές ήταν τεράστιες. «Έφταναν και τα 200 μέτρα οι ουρές», είπε χαρακτηριστικά.

«Οι πεζές και οι μηχανοκίνητες περιπολίες ήλεγχαν τους πολίτες, οι οποίοι τους έδειχναν τα sms, προβάλλοντας και πολλές ενστάσεις για την παρουσία της αστυνομίας, ενώ όλα ήταν ασφυκτικά», όπως ανέφερε.

«Όταν τόσος πολύς κόσμος είναι έξω, είναι δύσκολο να κάνουμε πάρα πολλούς ελέγχους, ένα τοις χιλίοις κάνουμε και αυτό είναι πολύ. Επειδή δεν προλαβαίνεις του πολίτες που μπαίνουν μέσα στα καταστήματα, ψωνίζουν, φεύγουν. Είναι δύσκολο. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν τους κωδικούς 4 και 6. Έτσι δικαιολογούν την παρουσία τους. Έχουμε μια διαταγή να ελέγχουμε και να αντιπαραβάλλουμε την ώρα που έχει σταλεί το sms με την ώρα η οποία αναγράφεται πάνω στην απόδειξη των αγορών. Βρέθηκαν πάρα πολλοί την Κυριακή που δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν την αντιστοιχία των ωρών και τους επιδώσαμε κανονικά το πρόστιμο», τόνισε.

Στην ερώτηση αν κάποιος μπορεί να περιμένει 45 λεπτά στην ουρά οπότε το δίωρο είναι αρκετό; Η απάντηση ήταν: «Όχι, γι’ αυτό και πολλοί έσβηναν τα sms και έστελναν άλλα. Και για εμάς είναι πολύ δύσκολο να το ελέγξουμε αυτό…», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Πολλές οι δικαιολογίες»

Όσον αφορά τις δικαιολογίες των πολιτών, κατά την διάρκεια των ελέγχων, ο κ. Μπαλάσκας ανέφερε πως είναι πολλές και είπε μερικές εξ αυτών.

«Κάποιος πολίτης μας είπε πως χρειάζεται εσώρουχα γιατί του έχουν τρυπήσει οπότε είναι αναγκασμένος να βγει και να ψωνίσει, μια άλλη κυρία μας είπε ότι θα το κάνει συνέχεια κάθε μέρα για να ξεσκάσει. Μια άλλη κυρία μας ανέφερε, κάτι το οποίο εμείς δεν ξέραμε, ότι η ψυχολόγος της, της πρότεινε να κάνει shopping therapy επειδή είναι στα όρια της κατάθλιψης», είπε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ.

gazzetta.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook