Μόσιαλος: «Θα ζούμε για πολλές δεκαετίες με τον κορoνοϊό – Θα εμβολιαζόμαστε κάθε 1-2 χρόνια» | Video

μόσιαλος-θα-ζούμε-για-πολλές-δεκαετί-1133764

Την εκτίμηση πως ο κορονοϊός δεν θα εξαφανιστεί και θα συνεχίσουμε να ζούμε μαζί του για πολλές δεκαετίες έκανε ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ.Μόσιαλος θεωρεί μάλιστα πως θα χρειάζονται επαναληπτικοί εμβολιασμοί κατά της COVID-19 κάθε ένα με δύο χρόνια όπως με τη γρίπη καθώς τα εμβόλια είναι πιθανό να προσφέρουν προστασία για λίγο παραπάνω από ένα χρόνο.

Παράλληλα, υπολογίζει πως από τέλη Μαΐου θα αρχίσουμε να βλέπουμε τα θετικά από τους εμβολιασμούς, ωστόσο δεν θα έχει χτιστεί ακόμα το απαιτούμενο τείχος ανοσίας.

«Αν υλοποιηθούν τα προγράμματα εμβολιασμού, είναι πολύ πιθανό να έχουμε εμβολιασμένο το 60% των ενηλίκων μέχρι τον Ιούνιο και να ξέρουμε το ποσοστό της ανοσοπροστασίας. Δεν θα έχουμε φτάσει στο τείχος ανοσίας, αλλά θα δούμε την αποσυμπίεση στο σύστημα υγείας» υπογράμμισε ο καθηγητής.

Για τις θρομβώσεις μετά από εμβολιασμούς που έχουν προκαλέσει ανησυχία, ο κ. Μόσιαλος τόνισε ότι οι πιθανές παρενέργειες που έχουν συνδεθεί με τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson & Johnson είναι πολύ σπάνιες.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook