Μοσχαράκι γιουβέτσι κλασικό

μοσχαράκι-γιουβέτσι-κλασικό-1696091

Μια κλασική, διαχρονική συνταγή που αγαπούν πολύ τα κυριακάτικα τραπέζια.

της Γεωργίας Κοφινά

Έτοιμο σε 2:40′

Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας χωρίς κόκαλο, σε μερίδες

500γρ. κριθαράκι μέτριο ή χοντρό

1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο

1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

400γρ. ντοματάκια κονκασέ ή χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο

½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 ξυλάκι κανέλα

5-6 κόκκους μπαχάρι

1½ φλιτζάνι (περίπου) κεφαλοτύρι ή μυζήθρα τριμμένα

αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Σοτάρουμε σε κατσαρόλα το κρέας στο λάδι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα σοτάρουμε όλα μαζί μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι και σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε την ντομάτα, την κανέλα, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Όταν πάρει βράση, ρίχνουμε και δύο φλιτζάνια νερό. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου μιάμιση ώρα περίπου, μέχρι να ψηθεί το κρέας.

Βγάζουμε το κρέας σε πιατέλα με τρυπητή κουτάλα. Μετράμε το ζωμό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε αρκετό νερό ώστε να γίνει 1½ λίτρο ο ζωμός.

Αφήνετε το ζωμό να βράσει και προσθέτετε το κριθαράκι. Βράζουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να αρχίζει να μαλακώνει, προσθέτοντας λίγο επιπλέον νερό αν χρειαστεί. Πρέπει να μείνει με αρκετό ζωμό στο τέλος. Αφαιρούμε την κανέλα από την κατσαρόλα και αδειάζουμε το κριθαράκι σε πυρίμαχο σκεύος.

Τοποθετούμε το κρέας μέσα στο κριθαράκι χωρίς να το σκεπάσουμε και ψήνουμε το γιουβέτσι σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από πάνω. Πασπαλίζουμε το γιουβέτσι με το τριμμένο τυρί μόλις το βγάλουμε από το φούρνο και σερβίρουμε.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook