Μωρό που του έδιναν μία ημέρα ζωής γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια

μωρό-που-του-έδιναν-μία-ημέρα-ζωής-γιορ-1572585

Όταν η Marie Clare Tully γέννησε πρόωρα τον γιο της Hector, μόλις στις 23 εβδομάδες, οι γιατροί της έλεγαν ότι πιθανότατα θα είχε μόνο μια μέρα ζωής, λέγοντας μάλιστα στη μητέρα του να τον αποχαιρετήσει γιατί είχε πολύ μικρές πιθανότητες να επιβιώσει. Όμως ο Hector αψήφησε τις πιθανότητες και σήμερα γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια.

Οι 12 μήνες δεν ήταν εύκολοι, αλλά η μητέρα του λέει ότι αυτός ήταν ο πιο ευτυχισμένος χρόνος της ζωής της. Μέχρι στιγμής, ο μικρούλης έχει περάσει 259 νύχτες της ζωής του στο νοσοκομείο αφού γεννήθηκε με σοβαρές επιπλοκές, καθώς γεννήθηκε πρόωρα.

Έχει υδροκέφαλο, που σημαίνει ότι το νωτιαίο υγρό δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στο σώμα, λόγω αιμορραγίας στον εγκέφαλό του. Έχει επίσης χρόνια πνευμονοπάθεια, αμφιβληστροειδοπάθεια, σωλήνα σίτισης και κεντρική άπνοια ύπνου.

Ο Hector γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 2021, όταν οι περιορισμοί για τον κορονοϊό σήμαιναν ότι έπρεπε να τεθεί σε απομόνωση μέχρι να τα γίνει τεστ και να είναι αρνητικό.

Η Marie Clare και ο πατέρας του, Angus, δεν επιτρεπόταν να επισκεφθούν τον γιο τους τις πρώτες 40 ώρες της ζωής του.

Το προσωπικό έστελνε στο ζευγάρι ενημέρωση με φωτογραφίες του μικροσκοπικού γιου τους, ενώ εκείνος πάλευε για τη ζωή του σε θερμοκοιτίδα.

Μετά από 42 ημέρες οι γιατροί είπαν ότι θα ζήσει

«Τον είδα όταν γεννήθηκε και του έδωσα ένα φιλί και στη συνέχεια τον τύλιξαν σε πλαστικό για να τον κρατήσουν ζεστό και τον μετέφεραν εσπευσμένα στο τμήμα ανάνηψης», δήλωσε η Marie Clare στο BBC Scotland. «Μου ράγισε η καρδιά που δεν μπορούσαμε να είμαστε μαζί του εκείνες τις κρίσιμες πρώτες στιγμές» συνέχισε.

Μετά από σχεδόν δύο ημέρες, τους επετράπη να κάνουν σύντομες επισκέψεις για να τον δουν και μετά από πέντε ημέρες μπόρεσαν να είναι μαζί του μέρα και νύχτα.

Μετά από 42 ημέρες οι γιατροί τον έβγαλαν από τον αναπνευστήρα και είπαν ότι θα ζήσει. «Όταν το άκουσα, έβγαλα έναν θρήνο που βγήκε από τα βάθη της ψυχής μου, δεν μπορώ να το εκφράσω, ήταν το καλύτερο συναίσθημα στον κόσμο», είπε η μητέρα και συνέχισε: «υπήρχε ακόμη πολύς δρόμος να διανύσουμε, αλλά το να ξέρω ότι η ομάδα πίστευε ότι θα επιβιώσει ήταν τόσο σπουδαίο».

Μόλις τον Απρίλιο του 2022 του επετράπη να πάει στο σπίτι του – περισσότερο από πέντε μήνες μετά τη γέννησή του. Εξακολουθεί να είναι τακτικός ασθενής στο Βασιλικό Νοσοκομείο για Παιδιά και Νέους, έχει υποβληθεί σε 15 χειρουργικές επεμβάσεις και έχει μεταφερθεί εσπευσμένα στα επείγοντα 25 φορές.

Η Marie Clare δήλωσε: «Όταν πήγα στο νοσοκομείο με έντονους πόνους οι γιατροί μου είπαν ότι γεννούσα. Είπα «όχι» και προσπάθησα να τους κρύψω τους πόνους του τοκετού, καθώς δεν ήθελα απεγνωσμένα να έρθει νωρίτερα.» Είπαν ότι υπήρχε πολύ μικρή πιθανότητα επιβίωσης κάτω από τις 23 εβδομάδες. Κοίταξα το ρολόι μου και ήταν ένα λεπτό πριν από τα μεσάνυχτα και έτσι είπα ότι σε ένα λεπτό θα έχω φτάσει στις 23 εβδομάδες». Γεννήθηκε μία ώρα και 14 λεπτά αργότερα.

Σήμερα, το ζευγάρι γιόρτασε τα πρώτα γενέθλια του μωρού. «Γεννήθηκε στις 01:14, οπότε σταθήκαμε στο κρεβατάκι του εκείνη ακριβώς την ώρα ένα χρόνο αργότερα και είχαμε μια ήσυχη στιγμή, τόσο ευγνώμονες που είναι εδώ. Σκεφτήκαμε πώς τα κατάφερε και πώς ήμασταν οι πιο τυχεροί άνθρωποι» συνέχισε συγκινημένη η μητέρα, χαρακτηρίζοντας την χρονιά που μας πέρασε, την καλύτερη της ζωής της.

news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook