Mονοήμερη εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων στην επαρχία Σελίνου

mονοήμερη-εξόρμηση-του-ορειβατικού-συ-915130

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει μονοήμερη ορειβατική εξόρμηση, για να πραγματοποιήσει πεζοπορία στην διαδρομή Πέτρας Σελί – κορυφή Αγίου Ζήνωνα Αποπηγαδίου, υψ. 1.331 μέτρα – Φαράγγι Σπίνας – Άναβος, στην επαρχία Σελίνου, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020.

Η πεζοπορία είναι βατή, αλλά στην αρχή είναι ανηφορική, μέχρι να ανέβουμε στην ψηλότερη κορυφή του Αποπηγαδίου Σελίνου, στον Άγιο Ζήνωνα, από όπου η θέα προς την βόρεια και την νότια ακτογραμμή του νομού μας, καθώς και προς τα χιονισμένα Λευκά Όρη είναι εκπληκτική.

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα περπατήσουν μέσα από πανέμορφα δάση με καστανιές και πλατάνια και θα κατέβουν στο χωριουδάκι της Σπίνας, που βρίσκεται σε υψόμετρο 746 μέτρων και από εκεί θα διασχίσουν το Φαράγγι της Σπίνας, για να καταλήξουν στην ιστορική τοποθεσία Άναβος.

Η διάρκεια της πεζοπορίας θα είναι περίπου 6½ ώρες, οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν πολύ καλή φυσική κατάσταση, να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι-αρβύλα) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), αντιανεμικό αδιάβροχο μπουφάν, ζεστά ρούχα και γάντια, καπέλο και σκούφο, πρόχειρο φαγητό και νερό.

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί της Κυριακής, ώρα 08:00 π.μ. κι επιστροφή το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 21/02. Αρχηγοί της εξόρμησης είναι οι κ.κ. Γεώργιος Κάτσικας και Γεώργιος Πενθερουδάκης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook