Μονοήμερη εξόρμηση στην επαρχία Σφακίων από τον Ορειβατικό Σύλλογο Χανίων

μονοήμερη-εξόρμηση-στην-επαρχία-σφακ-937562

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει μονοήμερη πεζοπορική εξόρμηση στα νότια του νομού μας, για να πραγματοποιήσει εύκολη πεζοπορία στην διαδρομή Άγιος Ιωάννης – Σελούδα – Άγιος Παύλος – Αγία Ρουμέλη, στην επαρχία Σφακίων, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019.

Η εξόρμηση αυτή συνδιοργανώνεται με το Τ.Ε.Ε. – Τμήμα Δυτικής Κρήτης και την Ένωση Σφακιανών Νομού Χανίων με αφορμή την επέτειο από την περιήγηση στην περιοχή του μηχανικού Μιχαήλ Δέφνερ, πριν από περίπου έναν αιώνα, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Η διαδρομή Δέφνερ στα Σφακιά και η Βυζαντινή Εκκλησία του Αγίου Παύλου», που γίνονται υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και του Δήμου Σφακίων. Η εκκίνηση της

πεζοπορίας θα γίνει από το όμορφο ορεινό χωριό Άγιος Ιωάννης Σφακίων, που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο των Λευκών Ορέων σε υψόμετρο περίπου 770,00 μέτρων.

Οι συμμετέχοντες θα πεζοπορήσουν στα καλογραμμένα μονοπάτια της περιοχής, θα περάσουν από το ομορφότερο δασωμένο φυσικό μπαλκόνι τη Σελούδα, όπου θα απολαύσουν φανταστική θέα προς τα παράλια του νομού μας και το Λιβυκό πέλαγος στα νότια και προς την οροσειρά των Λευκώ Ορέων στα βόρεια, στη συνέχεια θα κατέβουν στην παραλία του Άγιου Παύλου από το παλιό καλντερίμι και θα συνεχίσουν στο παραλιακό μονοπάτι Ε4 μέχρι την Αγία Ρουμέλη, από όπου θα επιστρέψουν με το πλοίο στην Χώρα Σφακίων. Η πεζοπορία θα έχει διάρκεια περίπου 5½ ώρες, οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση, να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι-αρβύλα) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), αντιανεμικό μπουφάν, ρούχα, καπέλο και αντηλιακό, πρόχειρο φαγητό και νερό.

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί της Κυριακής, ώρα 07:15 π.μ. κι επιστροφή αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου,

Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην

ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr , μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 18/10.

Αρχηγός της εξόρμησης είναι η κ. Ελευθερία Λουπασάκη.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook