Μόνο με τεστ ή εμβόλιο η είσοδος στον χώρο εργασίας από τον χειμώνα

μόνο-με-τεστ-ή-εμβόλιο-η-είσοδος-στον-χώ-1250405

Στο κυβερνητικό επιτελείο εξετάζουν όλα τα σενάρια όσον αφορά τη λειτουργία των εσωτερικών χώρων ενόψει του φθινοπώρου, επιδιώκοντας να απομονώσουν ενδεχόμενα ασυμπτωματικά κρούσματα και, σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, να κρατήσουν ανοιχτή την κοινωνία και την οικονομία.

Σε αυτό το πλαίσιο, όλα δείχνουν πως από τον Σεπτέμβριο, για να μπορεί κάποιος να εργαστεί στον δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα, ειδικά εκεί όπου υπάρχουν συναλλαγές με το κοινό, θα ζητείται είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης είτε εβδομαδιαίο αρνητικό τεστ μοριακού ελέγχου ή rapid test.

Το κόστος των ελέγχων θα επιβαρύνει τους ίδιους τους εργαζομένους, ενώ τα εβδομαδιαία τεστ φέρνουν και πρόσθετη ταλαιπωρία για όσους τελικά δεν εμβολιαστούν και δεν έχουν νοσήσει. Έτσι, οι εργαζόμενοι θα έχουν την επιλογή είτε να εμβολιαστούν, είτε να υποβάλλονται σε συνεχή τεστ για να μπορούν να εργαστούν.

Αυτό σημαίνει ότι το σχέδιο θα αφορά τους εργαζομένους:

– Σε όλες τις επιχειρήσεις και όλο το εμπόριο. Δηλαδή σε όλα τα καταστήματα, πολυκαταστήματα, ακόμα και κομμωτήρια.

– Στην εστίαση. Όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, καφέ, εστιατόρια, μπαρ και κέντρα διασκέδασης.

– Στον δημόσιο τομέα. Αφορά όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.

Εν ολίγοις, αυτό το μέτρο θα επεκταθεί σε όλους τους εργαζομένους σε όλες τις επιχειρήσεις και τις υπηρεσίες, ώστε οι χώροι εργασίας να είναι όσο γίνεται ασφαλείς και να προστατεύονται και οι εργαζόμενοι, αλλά και εκείνοι που έρχονται σε επαφή μαζί τους.

enikos.gr

One thought on “Μόνο με τεστ ή εμβόλιο η είσοδος στον χώρο εργασίας από τον χειμώνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook