Μονιμοποιήσεις συμβασιούχων ζητούν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Χανίων – Θα λήξουν 365 συμβάσεις

μονιμοποιήσεις-συμβασιούχων-ζητούν-1236186

Εκατοντάδες εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Χανίων κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά και ταυτόχρονα το νοσηλευτικό ίδρυμα κινδυνεύει να μείνει με μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, αν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις που λήγουν από τον Οκτώβριο και αφορούν εργαζόμενους όλων σχεδόν των ειδικοτήτων. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Χανίων, Ευτύχη Κοντορινάκη, ο οποίος μίλησε το πρωί του Σαββάτου στον Zarpa Radio 89,6 και τον Λεωνίδα Φιλικόζη, πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα:

«Μιλάμε για 365 άτομα. Ευτυχώς δεν λήγουν ταυτόχρονα οι συμβάσεις όλων, αλλά από τον Οκτώβριο θα αρχίσουν να φεύγουν προοδευτικά με ορίζοντα ένα έτος. Θα φεύγουν άνθρωποι εκπαιδευμένοι, είναι προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Καθαριότητας, φύλαξης, σίτισης αλλά και νοσηλευτές, γιατροί και διοικητικό προσωπικό. Στο νοσοκομείο δουλεύουν περίπου 1100 άνθρωποι, δηλαδή πρόκειται για ποσοστό άνω του 30%», ανέφερε ο κ. Κοντορινάκης. Και επισήμανε ότι οι ελλείψεις θα αρχίσουν να φαίνονται νωρίτερα:

«Εμείς παλεύουμε να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο και η σίτιση και η καθαριότητα και η φύλαξη, να μην ιδιωτικοποιηθούν όπως έχει ξαναγίνει παλαιότερα. Προσλήψεις όμως γίνονται με το σταγονόμετρο και οι εργαζόμενοι είναι εγκλωβισμένοι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Και εκείνοι που οι συμβάσεις τους λήγουν τον Οκτώβριο θα σταματήσουν να δουλεύουν νωρίτερα, γιατί έχουν άδειες, ρεπό που τους χρωστάνε.»Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Χανίων ζητάει την μονιμοποίηση των εργαζόμενων με ελαστικές σχέσεις εργασίας:

«Ζητάμε επιτέλους τη μετατροπή των συμβάσεων των ανθρώπων αυτών σε αορίστου χρόνου. Το πρόβλημα αφορά όλα τα νοσοκομεία της χώρας και αν δεν γίνει αυτό, θα παραμείνει άλυτο και οι παροχές υγείας θα φθίνουν. Πρέπει να τελειώσει αυτό το γαϊτανάκι, οι άνθρωποι αυτοί είναι υπεραπαραίτητοι. Άλλωστε, οι άνθρωποι κάνουν τη διαφορά, όχι τα μηχανήματα.»

Ο αντιπρόεδρος των εργαζόμενων δήλωσε ότι και η διοίκηση του νοσοκομείου βλέπει θετικά το αίτημα, προς το παρόν όμως δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό:

«Και η διοίκηση τα βλέπει και συμφωνεί μαζί μας, δεν ζητάμε κάτι παράλογο. Έχουμε δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον για το νοσηλευτικό ίδρυμα, έχουμε σαν σύλλογος ανακαινίσει την παιδιατρική κλινική, έχουμε πάρει υλικά που ήταν σε έλλειψη. Υπάρχει καλή διάθεση από τη διοίκηση και την 7η ΥΠΕ, οι άνθρωποι προσπαθούν και στέλνουν προσωπικό. Αλλά μέχρι να έρθουν οι νέοι, φεύγουν οι προηγούμενοι. Και σε κάθε γωνιά του νοσοκομείου θα δεις εργαζόμενος να συζητάνε αν θα μείνουν ή θα τους διώξουν.»

Τέλος, με αφορμή τις πρόσφατες εξαγγελίες Κικίλια για 4.000 προσλήψεις νοσηλευτών, ο κ. Κοντορινάκης επισήμανε πως αυτό θα αφορά μια μικρή μερίδα των εργαζόμενων, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν:

«Για ένα μέρος των ανθρώπων που τελειώνουν οι συμβάσεις τους, ακούγεται ότι θα υπάρξει έξτρα μοριοδότηση ώστε να προσληφθούν μετά σε μόνιμες θέσεις. Είναι όμως σταγόνα στον ωκεανό, γιατί αφορά το πολύ το ένα τέταρτο από τους 365 ανθρώπους που έχουμε και αυτό υπό προϋποθέσεις. Μόνη λύση είναι οι μόνιμες προσλήψεις επιτέλους.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook